Faimosul regizor și scenarist este unul din cei mai vocali susținători ai producției cinematografice, dar asta nu înseamnă că apreciază chiar toate filmele.

John Travolta și Samuel L.Jackson în „Pulp Fiction” (1994)Foto: captura tv

De fapt, el chiar a indicat unele perioade ca fiind cele mai anoste din istoria filmului. Și se pare că trăim într-una din ele.

Într-un interviu recent, Tarantino nu numai că a arătat cu degetul anii 1950 și 1980, ci chiar și prezentul: „Chiar dacă în anii ʼ80 am văzut mai multe filme decât oricând, cred că atunci – ca și în anii ʼ50 – a fost cea mai proastă perioadă din istoria Hollywood-ului. Egalate doar de prezent, de perioada actuală!”

Prezentul înseamnă desigur, un val de filme cu supereroi, despre care Tarantino spune că ar putea fi regizate și „de oricine de pe stradă”.

Totuși, Tarantino mai spune că atâtea producții de calitate inferioară îi avantajează „pe cei care nu se conformează, cei care ies în evidență din mulțime”.

Desigur, Quentin Tarantino nu detestă toate filmele care se fac și apreciază că unele sunt chiar remarcabile.

De exemplu, i-au plăcut „Top Gun: Maverick” și „West Side Story” al lui Steven Spielberg și declară că „mi-au oferit un autentic spectacol cinematografic, din care aproape că ajunsesem să cred că nu vom mai vedea vreodată”.

I-au mai plăcut și filme de groază recente, ca „Crawl” și „Doctor Sleep”.

Ce credeți despre părerea lui Quantin Tarantino despre prezentul cinematografiei? Are dreptate sau bate câmpii?

Surse: VideoArchivePodcast, JoBlo.com