O americană a anunțat vineri că l-a dat în judecată pe Steven Tyler, solistul trupei Aerosmith, acuzându-l că „s-a folosit de statutul său de star rock” pentru a o exploata sexual în anii '70, când era minoră, potrivit AFP.

Steven Tyler, AerosmithFoto: Chris Pizzello / AP / Profimedia

Julia Misley, în vârstă de 65 de ani, l-a dat în judecată pe Steven Tyler pentru „agresiune sexuală” la un tribunal din Los Angeles, în temeiul unei legi din California care a ridicat temporar termenul de prescripție în cazurile de abuz sexual care implică minori.Plângerea nu menționează numele solistului de 74 de ani. Dar, într-o declarație, Misley a reamintit „traiectoria vieții (ei): de la primele ei lupte cu exploatarea de către Steven Tyler și industria muzicală” până la „transformarea” ei.

În 1973, pe când se numea Julia Holcomb și avea doar 16 ani, l-a întâlnit pe muzicianul de 25 de ani după un concert. În acea noapte, el a invitat-o în camera sa de hotel și „a inteprins mai multe acte sexuale ilegale” asupra ei, potrivit plângerii. Relația lor a continuat apoi. Tânăra „nu a putut rezista puterii, faimei și resurselor financiare ale acestuia”, mai ales că Tyler o convinsese că era „o relație de dragoste”, au scris avocații săi.

În 1974, cântărețul obținuse, potrivit plângerii, tutela ei promițându-i mamei sale că îi va asigura bunăstarea și școlarizarea, dar „în schimb, a continuat să călătorească cu ea, să o agreseze și să îi furnizeze alcool și droguri”. Un an mai târziu, el a obligat-o să facă avort, se mai arată în plângere.

Tânăra l-a părăsit apoi pe Tyler și industria muzicală. După ce a apelat la religie, „și-a ținut rușinea în secret”. Dar „viața ei a fost dată peste cap” când Steven Tyler a scris despre relația lor în memoriile sale.

„Avea 16 ani, dar știa cum să fie obraznică”, „era atât de sexy încât m-am îndrăgostit până peste cap”, părinții ei „au semnat actele pentru a-mi da tutela ei ca să nu fiu arestat dacă schimbam statul”, a scris el în carte.

Potrivit plângerii, presa tabloidă i-a dezvăluit apoi identitatea, obligând-o să le povestească rudelor sale despre trecutul ei.

Pentru agresiunea inițială și pentru daunele psihologice mai recente, femeia care a devenit activistă anti-avort cere organizarea unui proces pentru a stabili valoarea amenzilor și a despăgubirilor care vor fi impuse rockerului.