Procurorii care investighează responsabilitatea lui Alec Baldwin pentru un schimb de focuri fatal pe un platou de filmare în 2021 au renunțat luni la o acuzație împotriva actorului pentru o circumstanță agravantă, potrivit AFP.

Alec BaldwinFoto: ABC / Backgrid UK / Profimedia Images

La 21 octombrie 2021, filmările pentru pelicula „Rust” la o fermă din statul New Mexico, în sud-vestul SUA, au devenit un dezastru atunci când Baldwin a tras cu o armă care se presupunea că conținea doar gloanțe oarbe, însă un glonț real a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, și l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

Baldwin este acuzat în New Mexico de omor prin imprudență și are de executat o pedeapsă de 18 luni de închisoare, la fel ca și armurierul filmului, Hannah Gutierrez-Reed.

Actorul, în vârstă de 64 de ani, se confrunta, de asemenea, cu o circumstanță agravantă - din cauza utilizării unei arme de foc - care l-ar putea trimite în spatele gratiilor pentru cinci ani.

Totuși, această circumstanță agravantă fusese contestată de avocații săi, pe motiv că se baza pe o lege din New Mexico care nu era în vigoare la momentul tragediei. În cele din urmă, procurorii au renunțat la ea, „pentru a evita pierderea de timp”, potrivit acestora.

Baldwin este, de asemenea, vizat de un proces civil intentat de părinții ucraineni și de sora victimei, a anunțat joi avocatul familiei.

Alec Baldwin și-a susținut întotdeauna nevinovăția. Potrivit acestuia, a fost asigurat că arma sa era inofensivă și neagă că ar fi apăsat pe trăgaci. O afirmație pe care mulți experți au pus-o la îndoială.

Acest eveniment rarisim a șocat Hollywood-ul și a provocat o mare vâlvă, declanșând apeluri pentru interzicerea armelor pe platourile de filmare, unde prezența muniției reale este teoretic deja interzisă.