Legendarul actor britanic Ian McKellen, cunoscut în întreaga lume grație rolului său din franciza de filme Stăpânul inelelor, le-a oferit o surpriză neașteptată spectatorilor care au asistat la Săptămâna Modei de la Londra, relatează revista People, citată de Agerpres.

Sir Ian McKellen in probabil cel mai cunoscut rol al sauFoto: Moviestore Collection / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Starul britanic în vârstă de 83 de ani, a urcat pe podiumul de defilare purtând o ţinută care a respectat tematica nautică a acestei colecţii: şapcă de marinar, pantaloni şi o eşarfă albastre, precum şi o jachetă într-o nuanţă mai închisă de albastru, pe care era imprimat un desen ce prezenta un nud masculin.

FOTO: Dean Chapple / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Creatorul colecţiei, Steven Stokey-Daley, câştigătorul premiului LVMH din 2022, este un designer în plină ascensiune şi este cunoscut pentru faptul că încorporează adeseori elemente teatrale în creaţiile sale vestimentare.

Potrivit revistei Vogue, Ian McKellen este însă persoana care l-a abordat pe tânărul designer pentru a-i propune ideea ca el să deschidă prezentarea de modă.

„Nu poţi să-l refuzi pe Sir Ian McKellen”, a declarat Steven Stokey-Daley, referindu-se la propunerea surprinzătoare primită din partea starului trilogiei Stăpânul inelelor.

„Sincer să fiu, nu-mi venea să cred”, a adăugat el.

Pe lângă Ian McKellen, printre fanii celebri ai tânărului designer britanic se află şi cântăreţul Harry Styles, care a purtat o ţinută vestimentară creată de acesta la gala Brit Awards 2023, organizată la începutul acestei luni.

Actorul Ian McKellen a fost înnobilat de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii în 1991 pentru servicii deosebite aduse artelor dramatice.

Starul britanic a câştigat în cariera sa de peste şase decenii numeroase trofee şi distincţii, inclusiv un premiu Tony, un Glob de Aur şi şase premii Laurence Olivier.