Avocații bărbatului care a dat-o în judecată pe Gwyneth Paltrow într-un proces civil din cauza unui accident de schi au cerut joi ca actrița americană să îi plătească clientului lor aproape 3,3 milioane de dolari ca despăgubiri, potrivit AFP.

Gwyneth PaltrowFoto: Rick Bowmer / AP / Profimedia

Terry Sanderson, un pensionar în vârstă de 76 de ani, spune că ciocnirea dintr-o stațiune de lux din vestul Munților Stâncoși din SUA, în 2016, i-a rupt patru coaste și i-a provocat daune psihologice de durată.

În pledoariile finale prezentate în fața unui tribunal din Utah, avocații lui Sanderson au susținut că clientul lor ar trebui să fie despăgubit pentru leziunile cerebrale ireversibile pe care le-a suferit și care îi afectează calitatea vieții.

„Aceștia sunt cei mai prețioși ani (dintr-o viață), când te poți bucura de pensie”, a declarat Lawrence Buhler, referindu-se la „anii de aur” ai clientului său.

Potrivit avocatului, juriul ar trebui să ia în considerare acordarea către clientul său a 33 de dolari pentru fiecare oră din ziua de la accident până la moartea lui Terry Sanderson, care, potrivit estimărilor sale, ar putea fi peste 10 ani.

Calculul se ridică la „3.276.000 de dolari pentru cei 17 ani în care Terry va trebui să se confrunte cu aceste leziuni cerebrale ireversibile”.

Gwyneth Paltrow a lansat la rândul ei alte procese, cerând un dolar simbolic și rambursarea cheltuielilor de judecată.

În centrul cazului se află întrebarea care schior l-a lovit pe celălalt.

Potrivit reclamantului, Gwyneth Paltrow a intrat peste el în timp ce schia într-un mod „periculos”, înainte de a fugi, lăsându-l inconștient.

Actrița susține că Terry Sanderson a fost cel care a lovit-o în spate. Avocatul ei spune că „nu mergea cu viteză” și s-a speriat când domnul Sanderson a apărut în spatele ei.

„El a lovit-o. A rănit-o”, a declarat joi avocatul actriței, Stephen Owens.

„Și i-a cerut 3 milioane de dolari după aceea, ca să se distreze. Nu este corect”, a adăugat el.

În cadrul procesului, care a durat mai mult de o săptămână, au fost prezentate detalii specifice privind starea de sănătate a lui Sanderson, inclusiv afecțiuni medicale preexistente.

Unii dintre membrii familiei sale au depus, de asemenea, mărturii pentru a descrie un bărbat cu un caracter dificil, chiar și înainte de accident.

La începutul procesului, Stephen Owens a susținut că acesta era „obsedat” de plângere și că dosarul se baza pe „acuzații false”.