Rapperul Coolio, laureat al premiilor Grammy, a murit în urma unei supradoze de fentanil, a anunţat joi managerul artistului, la şase luni după ce cântăreţul în vârstă de 59 de ani a fost găsit decedat în locuinţa unui prieten din Los Angeles, informează Reuters și Agerpres.

Rapperul american Coolio a murit la 59 de aniFoto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Coolio, pe numele real Artis Leon Ivey Jr., este cunoscut pentru hitul său din 1995, „Gangsta's Paradise”, inclus pe un album omonim.

Melodia, care a făcut parte din coloana sonoră a filmului „Dangerous Minds”, a fost recompensată cu un Grammy anul următor în categoria „cea mai bună interpretare rap solo”.

Managerul lui Coolio, Jarez Posey, a declarat că familia rapperului a fost informată joi de Biroul medicului legist al comitatului Los Angeles că muzicianul a murit în urma unei supradoze de fentanil.

Biroul medicului legist nu a dat curs imediat unei solicitări pentru detalii din partea Reuters.

Substanţa, care creează o dependenţă foarte mare, este de 50 de ori mai puternică decât heroina, fiind cea mai periculoasă ameninţare în materie de droguri cu care se confruntă SUA. Este nevoie doar de două miligrame pentru o doză mortală.

Agenţii federali din Statele Unite spun că în 2022 au confiscat suficient fentanil pentru a ucide fiecare american.

Cea mai mare parte a fentanilului este traficată în SUA din Mexic, unde substanţa este pregătită în fabrici secrete administrate de cartelurile Sinaloa şi Jalisco, responsabile și de valul de crime înfiorătoare din Mexic.

Documentar despre Coolio

Copiii rapperului intenţionează să-şi omagieze tatăl printr-un viitor documentar, precum şi prin alte proiecte cinematografice, a precizat Jarez Posey.

Născut în Pennsylvania în 1963, Coolio a început să se afirme pe scena hip-hop de pe Coasta de Vest după ce s-a mutat în oraşul Compton din California.

A debutat în 1994 cu albumul „It Takes a Thief”, iar la scurt timp single-ul ”Lakeside” a ajuns în Top Ten.