Trupa ucraineană Tvorchi, care va reprezenta Ucraina la concursul Eurovision, trebuia să cânte vineri în gara centrală din Kiev, când o sirenă de raid aerian i-a obligat pe artiști să se refugieze într-un subsol, potrivit AFP.

Trupa Tvorchi va reprezenta Ucraina la Eurovision 2023Foto: Євробачення Україна | Eurovision Ukraine

Trupa își va reprezenta țara la concursul Eurovision de luna viitoare, la Liverpool, după ce Marea Britanie a acceptat să găzduiască concursul în locul Ucrainei, care a câștigat în 2022, dar nu a putut găzdui ediția din 2023 din cauza războiului.

"Așa stau lucrurile", a declarat Andriy Hutsuliak, producătorul trupei, în timp ce au răsunat sirenele. "Avem încredere în apărarea noastră aeriană".

La finalul alertei, duo-ul a cântat neanunțat pentru pasagerii surprinși în holul uriașei stații din epoca stalinistă, decorată cu candelabre și mozaicuri.

Concertul a fost menit să promoveze o campanie de achiziționare de incubatoare pentru copiii prematuri derulată de United 24, o platformă de donații online susținută de președintele Volodimir Zelenski.

La viitorul concurs Eurovision, ei intenționează să cânte un cântec intitulat "Heart of Steel", care "simbolizează puterea și curajul", a declarat Kenny, unul dintre cei doi membri ai grupului, subliniind mândria de a reprezenta Ucraina.

"Pentru noi, cel mai important lucru este să câștigăm lupta și să aducem pacea în țară", a adăugat Hutsuliak.