Tiffany Chen, partenera celebrului actor Robert De Niro, a dezvăluit într-un interviu pentru CBS News că se luptă cu probleme de sănătate după naşterea fiicei lor, Gia Virginia Chen De Niro, în aprilie, potrivit News.ro.

Robert de Niro a devenit din nou tata la 79 de ani. În imagine el este alaturi de iubita lui, Tiffany ChenFoto: THE HOLLYWOOD JR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Actorul american Robert de Niro, în vârstă de 79 de ani, a devenit în aprilie tată pentru a şaptea oară, dar este primul copil pe care îl are cu partenera sa, Tiffany Chen, care are 45 de ani şi este de profesie instructor de arte marţiale.

Într-un interviu exclusiv acordat emisiunii „CBS Mornings”, Tiffany Chen a vorbit despre lupta ei cu paralizia Bell, o afecţiune temporară care afectează muşchii faciali, provocând adesea căderea sau paralizia unei părţi a feţei. În cazul lui Chen, aceasta i-a afectat ambele părţi ale feţei. Este declanşată de inflamarea nervului facial. Deşi cauza exactă este necunoscută, se crede că este asociată cu infecţiile virale.

Paralizia Bell afectează aproximativ 40.000 de persoane în SUA în fiecare an, potrivit Institutului Naţional pentru Tulburări Neurologice şi Accidente Vasculare Cerebrale. Deşi oricine, indiferent de sex sau vârstă, poate suferi de paralizia Bell, se pare că aceasta are o recurenţă mai mare la cei cu vârste cuprinse între 15 şi 45 de ani.

Printre factorii de risc se numără: sarcina, preeclampsia, obezitatea, hipertensiunea, diabetul şi afecţiunile respiratorii superioare.

Chen a descris simptomele iniţiale pe care le-a experimentat la întoarcerea acasă după ce a născut. Ea a observat o senzaţie neobişnuită la nivelul limbii, care s-a transformat treptat în furnicături şi amorţeală. „Apoi mi-am dat seama că, de exemplu, îmi simţeam ciudat faţa. Nu înţelegeam ce înseamnă senzaţia pe care o aveam. Dar era o senzaţie ciudată”, a povestit ea.

Pe măsură ce au trecut zilele, simptomele lui Chen s-au agravat, ducând la un colaps şi la deteriorarea feţei sale. Era ca şi cum faţa „se topea pe sine”, a descris ea senzaţia. La o săptămână după ce a născut, situaţia a devenit insuportabilă, până la punctul în care nu a mai putut să mănânce.

„Încercam să mănânc. Am pus în gură o furculiţă cu mâncare şi mi-a ieşit totul. Nu puteam să mănânc. Şi apoi am început să mormăi”, a continuat Chen.

Recunoscând gravitatea stării sale, Chen şi-a contactat medicul, care a sfătuit-o să meargă direct la spital. „Îmi pierdusem toate funcţiile faciale în momentul în care am ajuns la spital”, a dezvăluit ea

Interviul integral cu Tiffany Chen, în care aceasta va discuta despre impactul titlurilor din tabloide despre expresiile sale faciale şi despre modul în care Robert De Niro i-a oferit sprijin în timpul problemelor sale de sănătate, va fi difuzat în emisiunea „CBS Mornings” vineri, 14 iulie.