Casa de licitatie Christie's va scoate la vanzare, luna viitoare, un portret nud al primei doamne a Frantei, Carla Bruni, informeaza AFP. Acesta a fost realizat in perioada in care noua sotie a lui Nicolas Sarkozy lucra ca model.

Fotografia alb-negru, realizata de Michel Comte in 1993, o infatiseaza pe Bruni intr-o pozitie care, aparent, face referire la picturile artistului neoimpresionist francez Georges Seurat.

Casa de licitatie si-a motivat decizia de a scoate la vanzare fotografia nud a primei doamne, descriind-o pe Bruni ca fiind "una dintre cele mai frumoase femei din lume".

"Fotografia este o piesa de arta. A fost realizata in 1993, cand Bruni era model si este un portret nud de bun-gust, realizat de un artist respectabil si cunoscut", a declarat pentru AFP purtatoarea de cuvant a Christie's, Milena Sales.

Fotografia face parte dintr-o colectie care include lucrari realizate de Helmut Newton, Herb Ritts, Richard Avedon si Leni Riefenstahl. Printre acestea se numara fotografii nud ale unor celebre modele britanice - Kate Moss si Naomi Campbell.

Christie's va scoate portretul la vanzare pe data de 10 aprilie si se pare ca licitatia va incepe de la suma de 4000 de dolari.