Actorul şi prezentatorul britanic Stephen Fry a fost transportat de urgenţă la spital după ce a căzut de pe scena unui eveniment organizat săptămâna trecută la Arena O2 din Londra unde a susţinut un discurs despre pericolele asociate inteligenţei artificiale (AI), relatează joi contactmusic.com. Consiliul local ia în considerare deschiderea unei anchete, scrie Agerpres.

Stephen FryFoto: Lucy North / PA Images / Profimedia

Stephen Fry a fost transportat de urgenţă la spital cu răni la coaste şi la picioare după ce joia trecută a căzut de pe scenă, de la aproape doi metri înălţime.

Actorul şi comediantul britanic, în vârstă de 66 de ani, tocmai îşi încheiase discursul susţinut în cadrul Festivalului CogX, unde un bilet de acces a costat 495 de lire sterline, când a căzut de pe scenă.

Organizatorii investighează împrejurările în care s-a produs incidentul.

"Era prea întuneric şi nu părea să fie o balustradă. El a căzut de la doi metri, pe podea. Părea rănit deoarece a trebuit să plece într-un scaun cu rotile", a declarat o sursă pentru The Times.

O sursă a declarat pentru Mail Online că el "a fost pus într-un scaun cu rotile până la o ambulanţă, care l-a dus la spital".

Deocamdată nu se ştie dacă actorul se află în continuare în spital.

De la accident Stephen Fry nu a mai postat niciun mesaj pe reţelele sociale.

Consiliul din Greenwich a declarat că a fost alertat cu privire la acest incident şi ia în considerare deschiderea unei anchete.

În discursul său, comediantul a spus că acesta este un "moment ciudat pentru a fi în viaţă", după ce a prezentat spectatorilor modul în care vocea i-a fost clonată şi folosită într-un documentar fără permisiunea lui.

"Nu am rostit niciun cuvânt acolo - a fost o maşină. Da, m-a şocat. Ei au folosit (vocea mea din) lectura celor şapte volume ale cărţilor (din seria) "Harry Potter", iar din acel set de date a fost realizată o (versiune) AI a vocii mele şi a fost creată acea nouă naraţiune", a spus el publicului prezent la eveniment.

Stephen Fry nu a dezvălui cine a realizat documentarul, însă a adăugat: "Prin urmare, m-ar putea face să citesc orice, de la un apel în Parlament până la (conţinut) pornografic, totul fără ştirea şi fără permisiunea mea".

"Ceea ce tocmai aţi auzit s-a făcut fără ca eu să ştiu. Am aflat despre asta, am trimis-o agenţilor mei de pe ambele maluri ale Atlanticului şi ei au luat-o razna - habar nu aveau că aşa ceva este posibil", a spus actorul.