Actorul american Angus Cloud, unul dintre protagoniștii serialului de succes „Euphoria”, a murit în iulie, la vârsta de 25 de ani, în urma unei „supradoze accidentale”, a anunțat joi un medic legist, potrivit AFP.

Actorul Angus CloudFoto: Chris Pizzello / AP / Profimedia

Cauza morții sale fusese incertă până acum dând naștere la mai multe speculații.

„Angus Cloud a murit ca urmare a unui amestec letal de fentanil, cocaină, metamfetamină și benzodiazepină, în ceea ce este considerat o supradoză accidentală”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Departamentului de medicină legală din comitatul Alameda din California.

„Angus a suferit o intoxicație acută legată de acest amestec de droguri”, a adăugat el.

Actorul l-a interpretat pe traficantul de droguri Fezco „Fez” O'Neill alături de actrița Zendaya în serialul „Euphoria”, unul dintre cele mai mari succese ale postului HBO, care a obținut mai multe premii Emmy.

El făcuse față morții recente a tatălui său și suferea de probleme de sănătate mintală, a precizat familia sa în anunțul decesului.

„Angus a vorbit deschis despre lupta sa cu bolile mintale și sperăm că moartea sa le va reaminti și altora că nu sunt singuri și că nu trebuie să lupte singuri în tăcere”, a precizat familia într-un comunicat.

Serialul „Euphoria” oferă o cronică sumbră a vieții adolescenților americani contemporani, pentru care dependența de droguri și violența sexuală fac parte din viața de zi cu zi.

Producția a fost aclamată de critică, dar a fost și foarte criticată pe internet pentru că a glorificat consumul de droguri.

Cloud a mai avut roluri mici în filme independente, dar serialul i-a oferit primul său rol de succes. Acesta a fost reperat de un director de casting în timp ce se plimba cu prietenii pe străzile din Brooklyn, New York.