​Directorul de creație al casei de modă Balenciaga Demna Gvasalia a adoptat abordare personală pentru prezentarea de la Paris, în timp ce persoane din familia și anturajul său au devenit modele pentru noua gamă de trenciuri, geci bomber oversize și rochii florale a firmei creatoare de modă, relatează Reuters.

BalenciagaFoto: Roman Zaiets | Dreamstime.com

Mama lui a deschis spectacolul, defilând pe un podium lung amenajat ca o scenă și căptușită cu perdele de catifea roșie, purtând tocuri ascuțite și un trenci lung și larg, bleumarin pe o parte, negru pe cealaltă, strâns în talie cu o curea de pânză.

Gvasalia - cunoscut de obicei sub numele de Demna - a folosit coloana sonoră a spectacolului pentru a pune accent pe procesul de realizare al hainelor, în timp ce actrița Isabelle Huppert citea instrucțiuni despre cum să faci o jachetă personalizată.

„Este o muncă complexă și am vrut să arăt această apreciere și, de asemenea, să o pun în valoare”, a spus Demna jurnaliştilor după spectacol, explicând că ideea ca vocea lui Huppert să se audă accelerat în timpul spectacolului a fost să transmită intensitatea procesului, nu furia.

Regândind stilurile, Demna și-a propus să facă paltoane care să pară purtate peste umeri, adăugând mâneci suplimentare care atârnă în jos și a realizat o geantă de damă care arată ca un pantof ascuțit.

„Nu cred într-o lume perfectă, lustruită, bej Angora”, a spus el, remarcând că abordarea lui nu este de a face oamenii să pară bogați, de succes sau puternici.

Alte modele din show-ul brandului deținut de Kering PRTP.PA au inclus un profesor de modă, artiști, studenți, un director de relații publice, un antrenor personal și criticul de modă al revistei de modă online The Cut, Cathy Horyn.

În închiderea spectacolului a urcat pe scenă soțul designerului, Loik Gomez, un artist muzical cunoscut sub numele de BFRND, într-o rochie de mireasă. Purtată cu un voal lung și alb de dantelă peste cap, rochia a fost făcută din șapte rochii, „tăiate, etajate și cusute din nou”.

FOTO 248425868 © Roman Zaiets | Dreamstime.com