Procurorii din New Mexico intenţionează să îl acuze din nou pe Alec Baldwin de omor involuntar din culpă pentru incindetul din timpul filmărilor la pelicula „Rust”, transmite BBC.

Alec BaldwinFoto: Matt Agudo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Procurorii au respins acuzaţiile împotriva actorului premiat cu Emmy în aprilie, cu doar două săptămâni înainte de începerea procesului său, potrivit News.ro.

Dar „fapte suplimentare" merită să aducă din nou cazul în faţa unui mare juriu luna viitoare, au spus ei.

Avocaţii lui Baldwin i-au criticat pe anchetatori ca fiind „prost orientaţi".

„Este regretabil că o tragedie teribilă a fost transformată în această urmărire penală greşită", au spus ei într-o declaraţie.

„Vom răspunde la orice acuzaţii în instanţă", au adăugat apărătorii.

Alec Baldwin se antrenase să tragă cu arma pe platoul de filmare al filmului Rust, un western, la o fermă de lângă Santa Fe, când aceasta s-a declanşat, lovind-o mortal pe Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, operator de imagine, şi rănindu-l pe regizorul Joel Souza.

Actorul a declarat la momentul respectiv că a tras înapoi ciocanul pistolului, dar nu a apăsat pe trăgaci.

Acuzaţiile împotriva lui Baldwin au fost retrase în urmă cu şase luni, după ce s-a raportat că revolverul Colt .45 fusese modificat cu un nou trăgaci, într-un mod care ar fi putut face mai probabilă o ratare a focului.

Procurorii au cerut apoi ca replica armei să fie testată de criminalişti şi au dispus înlocuirea unor părţi ale armei după ce aceasta s-a rupt în timpul testelor efectuate de FBI.

Experţii în balistică şi criminalistică din Arizona şi New Mexico au concluzionat că nu exista nicio posibilitate ca arma să fi tras fără ca trăgaciul să fi fost apăsat.

Procurorii speciali care conduc cazul, Kari Morrissey şi Jason Lewis, au transmis într-o declaraţie la BBC News: „După o investigaţie extinsă în ultimele luni, au ieşit la iveală fapte suplimentare".

„Credem că modul adecvat de acţiune este de a permite unui grup de cetăţeni din New Mexico să stabilească de aici dacă domnul Baldwin ar trebui să fie reţinut pentru un proces penal", au adăugat ei.

Într-un interviu acordat marţi cotidianului New York Times, Morrissey a declarat că "testele medico-legale ale armei au concluzionat cu certitudine că trăgaciul armei trebuia să fi fost apăsat pentru ca arma să se declanşeze".

Ea a adăugat că procurorii intenţionează să înceapă prezentarea cazului în faţa unui mare juriu pe 16 noiembrie.

Armuriera filmului, Hannah Gutierrez-Reed, se confruntă cu două capete de acuzare pentru omor involuntar.