Un juriu popular american a hotărât joi că firma de producţie a lui Robert De Niro este responsabilă de discriminare sexuală împotriva unei foste angajate şi i-a acordat acesteia dreptul la despăgubiri în valoare de 1,3 milioane de dolari, transmite AFP.

Actorul Robert De Niro la Festivalul de Film de la CannesFoto: Urman Lionel/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fosta angajată, Graham Chase Robinson, l-a acuzat pe starul din „Taxi Driver" că a pus-o să îndeplinească sarcini „stereotipic feminine", chiar şi după ce a fost promovată în funcţii de conducere la compania Canal Productions, să spele cearceafuri, să dea cu aspiratorul în apartamentul lui sau să organizeze petreceri, potrivit Agerpres.

De asemenea, ea l-a acuzat de contact fizic nedorit şi de comentarii cu conotaţie sexuală.

Juraţii au constatat, de asemenea, că firma lui De Niro a încercat să se răzbune pe angajată. Aceasta a susţinut că actorul a refuzat să îi scrie scrisori de recomandare sau să îi plătească indemnizaţia de concediere.

Juriul a respins plângerea iniţială depusă de Canal Productions împotriva lui Chase Robinson. Compania a acuzat-o pe aceasta că a retras sute de mii de dolari sub formă de cheltuieli personale de pe un card de credit al firmei, că s-a folosit de milioane de kilometri ai lui De Niro pentru a efectua călătorii cu avionul şi că a urmărit „seriale de televiziune pe Netflix" în timpul programului de lucru.

De Niro a declarat că acuzaţiile fostei sale asistente sunt „baliverne”

„Suntem încântaţi că juriul (...) a dat un verdict în favoarea doamnei Chase Robinson", a declarat avocatul ei, David Sanford, citat într-un comunicat.

„Nu numai că doamna Robinson a câştigat procesul împotriva Canal, dar juriul s-a pronunţat complet în favoarea doamnei Robinson declarând că plângerile lui Robert De Niro împotriva sa sunt nefondate", a precizat avocatul.

De Niro, care nu a fost prezent la pronunţarea verdictului, nu a fost găsit responsabil în mod individual.

La începutul procesului, care a durat două săptămâni, actorul declarase că acuzaţiile fostei sale asistente erau „baliverne".