Oprah Winfrey a povestit cum a ajutat-o cartea „The Colour Purple” să treacă peste trauma de a fi violată la vârsta de 14 ani, la premiera de la Los Angeles, joi, a unei noi adaptări cinematografice a best-seller-ului, potrivit AFP.

Oprah WinfreyFoto: Admedia, Inc / ddp USA / Profimedia Images

Noua adaptare, un film muzical, este a doua adaptare pe marele ecran a cărții lui Alice Walker, după filmul din 1985 regizat de Steven Spielberg, în care vedeta televiziunii americane și-a făcut debutul în cinematografie.

„Culoarea purpurie” evocă greutățile, suferințele și, în special, agresiunile sexuale cu care s-au confruntat multe femei de culoare din sudul Americii la începutul secolului XX”, a spus ea.

„The Color Purple a fost o binecuvântare în viața mea de când am citit-o pentru prima dată, pentru că până atunci nu știam că există cuvinte pentru ceea ce mi se întâmplase”, a declarat joi Oprah Winfrey la o proiecție la Los Angeles.

„Fusesem violată când aveam 14 ani și am avut un copil, care apoi a murit, iar eu nu puteam înțelege asta”, a explicat cea care acum este adesea considerată una dintre cele mai puternice femei din lume.

„The Colour Purple” spune povestea lui Celie, o tânără de culoare din mediul rural din Georgia, în sudul Statelor Unite, care este violată de tatăl ei și obligată să renunțe la doi copii.

Celie este apoi forțată să se căsătorească cu un soț violent, dar își găsește puterea în discuțiile cu alte femei care se confruntă cu propriile traume.

Oprah Winfrey a povestit că, atunci când a aflat în anii 1980 că Steven Spielberg urma să regizeze adaptarea cinematografică, „s-a pus literalmente în genunchi și s-a rugat în fiecare seară pentru a avea ocazia să apară în film”.

Rolul ei ca Sofia i-a adus o nominalizare la Oscar. Filmul „mi-a schimbat viața”, a declarat ea joi în fața publicului din Los Angeles.

Noua adaptare, regizată de Blitz Bazawule sub forma unui musical, adoptă un ton mai ușor, adesea vesel și optimist.

Steven Spielberg și Oprah Winfrey se numără printre producătorii filmului de la Warner Bros, care va fi lansat în cinematografele din Statele Unite în ziua de Crăciun și în Franța pe 24 ianuarie.