Actrița Natalie Portman, una dintre cele mai în vogă actrițe de la Hollywood în ultimele decenii, spune că nu și-ar încuraja copiii să joace în filme înainte de împlinirea vârstei majoratului, relatează revista Variety.

Natalie PortmanFoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Portman a făcut comentariul într-un amplu interviu acordat celor de la Variety, răspunzând astfel la o întrebare privind propriul ei trecut de actor-copil și dacă i-ar încuraja pe cei doi copii ai ei să urmeze un traseu asemănător.

„Nu aș încuraja tinerii să se implice în asta. Nu vreau să spun că niciodată. Mă refer când sunt copii”, a spus ea.

„Cred că a fost aproape un accident al sorții că nu am fost vătămată, la care se adaugă părinții mei minunați și foarte protectivi. Nu îți place să fie așa când ești copil, dar le ești recunoscătoare când devii adult. Am auzit prea multe povești rele să mă gândesc că copii ar trebui să facă parte din asta (n.r. Hollywood)”, a explicat actrița americană în vârstă de 42 de ani.

„Acestea fiind spuse, știu toate discuțiile purtate în ultimii câțiva ani. Știu că au făcut oamenii mai conștienți și atenți”, a spus ea cu referire mișcarea #MeToo care a pornit de la Hollywood.

„Însă când tragem linie nu cred că copiii ar trebui să muncească. Cred că ei ar trebui să se joace și să meargă la școală”, a adăugat Natalie Portman.

Natalie Portman a vorbit despre relația „complicată” cu primul film din cariera sa

Portman are doi copii, Aleph (12 ani) și Amalia (6 ani) cu soțul ei, dansatorul și coregraful francez Benjamin Millepied. Portman și Millepied s-au cunoscut în 2009, pe platourile de filmare ale lungmetrajului Black Swann, și s-au căsătorit 3 ani mai târziu.

Ea și-a făcut debutul în actorie sub bagheta apreciatului regizor francez Luc Besson în filmul Leon: The Professional din 1994, în care a jucat alături de Jean Reno și Gary Oldman. Ea a avut 11 ani în momentul în care a obținut rolul, 12 când au început filmările și 13 când lungmetrajul a apărut în cinematografe.

Deși interpretarea din film a făcut-o peste noapte un nume recunoscut la nivel internațional, ea a descris recent relația sa cu filmul drept una „complicată” și că simte că a fost „sexualizată” la o vârstă precoce.

„Este un film care încă este îndrăgit iar oamenii încă mă abordează să îmi vorbească despre el mai mult aproape decât orice altceva am făcut”, a spus ea într-un interviu din luna mai pentru THR, adăugând că rolul „mi-a oferit cariera dar este cu siguranță, când te uiți la el acum, are niște aspecte 'cringey' (n.r. greu de privit)”.

„Deci da, este complicat pentru mine”, a mai afirmat Portman.