Regele Charles al III-lea a făcut o glumă despre "degetele (sale) ca nişte cârnăciori" - un subiect ce a atras o imensă atenţie mediatică şi multe meme-uri pe internet în ultimii ani - într-un film documentar ce prezintă culisele pregătirilor făcute de familia regală britanică pentru încoronarea sa, informează AFP, potrivit Agerpres.

incoronarea regelui Charles al III-leaFoto: Victoria Jones / PA Images / Profimedia

Atunci când fiul lui cel mare, prinţul William, se chinuia să încheie nasturii uneia dintre robele sale ceremoniale, regele Charles i-a spus să nu-şi facă griji deoarece nu are "degete ca nişte cârnăciori" aşa cum are el, a declarat suveranul de 74 de ani în faţa camerelor de filmat, citat de BBC.

Tabloidele britanice au publicat numeroase articole pe această temă, care au variat de la lungi editoriale explicative până la texte mai amuzante, concentrându-se asupra degetelor lui Charles în zilele care au precedat ceremonia istorică de la începutul acestui an.

Unele dintre ele au inclus chiar şi păreri ale unor medici, care au fost invitaţi să se pronunţe dacă există un motiv real de îngrijorare cu privire la degetele dolofane ale noului monarh. Speculaţiile au variat de la edeme şi artrită până la infecţii şi alergii.

„Degete ca nişte cârnăciori” în top la căutări pe Google în Regatul Unit, înaintea încoronării lui Charles

Căutările pe internet care au vizat expresia "degete ca nişte cârnăciori" au atins cote maxime în perioada premergătoare ceremoniei de încoronare ce a avut loc pe 6 mai în Regatul Unit, potrivit datelor publicate de Google Trends.

Documentarul de 90 de minute, care a beneficiat de acces în zone private ale reşedinţelor regale pentru a surprinde aspecte din primul an de domnie al noului suveran după moartea reginei Elisabeta a II-a în 2022, urmează să fie difuzat a doua zi după Crăciun, sau Boxing Day, aşa cum este numită această sărbătoare publică din Marea Britanie.

Filmul conţine şi o scenă cu Justin Welby, arhiepiscopul de Canterbury şi liderul spiritual al comunităţii anglicane din întreaga lume, care şi-a uitat replicile în timpul unei repetiţii.

"Am o memorie care este probabil la fel de bună ca a câinelui nostru Cocker Spaniel - cu alte cuvinte zero", a spus Justin Welby, referindu-se la faptul că uitase cuvintele pe care trebuia să le rostească în timpul ceremoniei.