Karolina Shiino, tânăra născută în Ucraina care a declanșat controverse în Japonia după ce a câștigat luna trecută concursul de „Miss” al țării insulare, a renunțat la coroană după ce presa locală a descoperit că aceasta a avut o aventură cu un bărbat căsătorit, relatează The Guardian.

Concurs de frumuseteFoto: Nattawat Chearananta | Dreamstime.com

Shiino, în vârstă de 26 de ani, s-a născut în Ucraina, ea mutându-se în Japonia când avea doar 5 ani alături de mama ei, care s-a căsătorit cu un cetățean japonez.

Desemnarea tinerei drept Miss Japonia în luna ianuarie a stârnit polemici aprinse pe rețelele de socializare, unde mai multe persoane s-au întrebat dacă ea este cu adevărat imaginea Japoniei.

„Deci, cineva care nu are o picătură de sânge japonez şi nu are nicio urmă de 'japonezitate' va reprezenta femeile japoneze”, a fost unul dintre mesajele postate pe platforma „X”, fosta Twitter.

Alţii au fost de părere că tânăra are dreptul să reprezinte ţara în care trăieşte. „Dacă ai cetăţenie japoneză, atunci eşti o japoneză. Nu asta este tot ceea ce este de spus? Ce mai e de demonstrat?”, a scris un alt utilizator pe X.

O altă „Miss Japonia” va fi aleasă abia anul viitor

Shiino, care a fost naturalizată de Japonia în 2022, și-a returnat coloana după ce revista de scandal Shukan Bunshun a scris că aceasta a fost într-o relație cu un medic căsătorit.

Tânăra a spus că inițial i-a fost prea teamă să recunoască adevărul după publicarea articolului.

„Îmi pare cu adevărat rău pentru problemele uriașe pe care le-am provocat și că i-am trădat pe cei care m-au susținut”, a scris ea în cele din urmă într-o postare făcută pe Instagram luni noaptea.

Asociația Miss Japonia a anunțat că a acceptat cererea lui Shiino de a renunța la coroană, adăugând că „reflectă serios” asupra propriului rol în scandal.

De asemenea, asociația și-a cerut scuze juraților și sponsorilor concursului, afirmând că titlul de Miss Japonia va rămâne vacant până la organizarea ediției de anul viitor.

Presa japoneză a scris că organizatorii concursului au susținut-o pe Shiino după apariția informațiilor privind aventura sa, aceasta spunându-le reprezentanților agenției de modeling cu care are contract că a pus capăt relației după ce a descoperit că bărbatul cu care avea relația era însurat.

Însă agenția de modeling a precizat ulterior că a confirmat că tânăra a continuat să se vadă cu bărbatul.