Un tehnician a murit marți pe platoul de filmare al unui nou serial TV cu supereroi Marvel din Los Angeles, a anunțat Disney, potrivit AFP.

Disney+Foto: Anthony Brown / Alamy / Profimedia Images

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a căzut de pe grinzile metalice de deasupra studioului și a cedat în urma rănilor suferite.

El era unul dintre tehnicienii responsabili de construirea de echipamente precum schele, lumini și cabluri electrice pe platourile de filmare și televiziune.

„Gândurile noastre și cele mai profunde condoleanțe se îndreaptă către familia și prietenii săi și susținem ancheta privind circumstanțele acestui accident”, a declarat într-un comunicat un purtător de cuvânt al companiei Marvel, deținută de Disney.

Accidentul survine într-un moment în care siguranța pe platourile de filmare și de televiziune este sub observație, din cauza morții tragice a directorului de imagine de la filmul western „Rust” al lui Alec Baldwin, în 2021.

Condițiile de muncă din industrie au fost, de asemenea, în centrul grevelor actorilor și scenariștilor care au paralizat Hollywood-ul timp de șase luni anul trecut.

Sindicatele care reprezintă tehnicienii de pe platourile de filmare urmează să își renegocieze propriile contracte cu studiourile în cursul acestui an.

Accidentul de marți a avut loc pe platoul de filmare al filmului „Wonder Man”, o serie de supereroi Marvel cu Yahya Abdul-Mateen II și Ben Kingsley în rolurile principale.

Ben Kingsley își va relua rolul lui Trevor Slattery, pe care l-a jucat pentru prima dată în filmul Marvel „Iron Man 3”, în 2013.