Un student care urmăreşte avioanele private ale celebrităţilor spune că avocaţii lui Taylor Swift au ameninţat că îl vor da în judecată pentru că a împărtăşit online informaţiile despre zborul ei, transmite BBC.

Taylor SwiftFoto: Image Press Agency/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jack Sweeney foloseşte date disponibile publicului pentru a urmări decolările şi aterizările avioanelor aparţinând unor persoane bogate şi le postează o zi mai târziu, scrie News.ro.

Avocaţii lui Taylor Swift i-au trimis o scrisoare lui Sweeney, un student în vârstă de 21 de ani la University of Central Florida, cerându-i să înceteze să mai partajeze locaţia avionului privat al artistei.

În scrisoarea trimisă în decembrie se precizează că informaţiile reprezintă „o ameninţare iminentă la adresa siguranţei şi bunăstării" lui Swift, fiind „o chestiune de viaţă sau de moarte" pentru ea.

În scrisoare sunt menționați numeroşi hărţuitori cu care a avut de-a face în cariera sa şi spune că datele le oferă infractorilor „o foaie de parcurs pentru a-şi duce la îndeplinire planurile".

BBC precizează nu a analizat în mod independent scrisoarea, al cărei conţinut a fost relatat de presa americană.

„Nu intenţionez să fac rău", a declarat Jack Sweeney pentru BBC.

„De fapt, cred că Swift are câteva cântece bune. Cred în transparenţă şi în informaţiile publice”, a spus tânărul.

El a adăugat că a primit scrisoarea de ameninţare după ce mass-media a început să analizeze cu atenţie amprenta de carbon a lui Swift.

Taylor Swift, luată în vizor din cauza amprentei de carbon

În 2022, Swift s-a aflat în fruntea listei celebrităţilor cu cele mai mari emisii de CO2 ale avioanelor private, potrivit firmei de marketing digital Yard.

Organizaţia a constatat că emisiile avionului ei au fost de aproximativ 1.185 de ori mai mari decât emisiile anuale totale ale unei persoane obişnuite.

Luna trecută, un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost arestat sub acuzaţia de hărţuire în faţa casei lui Swift.

O purtătoare de cuvânt a lui Taylor Swift a declarat presei americane că postările despre avionul ei sunt parţial de vină.

„Nu putem comenta nicio investigaţie în curs de desfăşurare a poliţiei, dar putem confirma că momentul în care a fost hărţuită sugerează o legătură", a declarat purtătoarea de cuvânt Tree Paine.

„Postările sale spun exact când şi unde ar fi fost ea", a adăugat aceasta.

Taylor Swift merge la Super Bowl

Planurile de călătorie ale lui Swift au atras, de asemenea, o atenţie sporită din partea fanilor în ultimele luni, din cauza turneului ei de concerte foarte mediatizat.

Duminică, ea urmează să zboare la Las Vegas pentru a-şi vedea prietenul jucând în Super Bowl NFL, la o zi după concertul său din Tokyo.

Postarea lui Sweeney nu oferă nicio informaţie despre cine călătoreşte în avioane sau unde se duc călătorii după ce aterizează.

El a urmărit, de asemenea, zborurile private ale altor americani bogaţi, printre care cofondatorul Microsoft, Bill Gates, fondatorul Amazon, Jeff Bezos, şi directorul executiv al Meta, Mark Zuckerberg.