Kevin Spacey va plăti un milion de dolari către MRC, compania de producţie din spatele serialului „House of Cards”, pentru a soluţiona acuzaţiile potrivit cărora ar fi hărţuit sexual tineri colaboratori de sex masculin din serial, relatează revista Variety, citată de News.ro.

Kevin Spacey in rolul din „House of Cards”Foto: Netflix / Planet / Profimedia Images

Spacey a fost eliminat din ultimul sezon al serialului în 2017. El se confrunta cu perspectiva plătirii unor despăgubiri de până la 31 de milioane de dolari în acest caz, după ce un judecător a constatat că acuzaţiile erau credibile şi că MRC merita să îşi recupereze costurile pentru renunţarea la un alt sezon planificat şi reluarea filmărilor fără el pentru ultimele episoade difuzate.

Spacey a fost de acord să plătească suma de un milion de dolari pe parcursul mai multor ani, în rate egale cu 10% din venitul său după impozitare. MRC a obţinut, de asemenea, cooperarea lui Spacey pentru a încerca să recupereze restul costurilor de la compania sa de asigurări.

În aprilie 2022, MRC a dat în judecată Fireman's Fund şi Lloyd's of London pe baza teoriei că absenţa lui Spacey din serial era acoperită de poliţele lor de asigurare a distribuţiei. Producţiile obţin o asigurare de distribuţie pentru a se proteja în cazul în care un actor-cheie se îmbolnăveşte şi nu poate juca.

În acest caz, MRC a observat că, la scurt timp după ce CNN şi alte instituţii au relatat despre presupusul comportament nepotrivit al lui Spacey, acesta s-a internat la Meadows, o instituţie din Arizona care oferă tratament pentru dependenţa de sex. Compania a susţinut că acest lucru se califică drept o boală care declanşează politicile.

Kevin Spacey, implicat într-un proces civil între producătorii „House of Cards” și o companie de asigurări

Judecătorul Mark Epstein a respins de două ori procesul de asigurare al MRC, prima dată în aprilie 2023 şi din nou în noiembrie. În noiembrie, judecătorul a scris că se pare că acele contracte „nu au fost menite să acopere acest tip de cerere”.

Epstein a respins în întregime cazul în ceea ce priveşte Lloyd's, dar a permis MRC să mai facă încă o încercare de a modifica procesul împotriva Fireman's Fund. Printre alte deficienţe ale procesului, judecătorul a observat că MRC nu a specificat afecţiunea lui Spacey şi nu a explicat cu exactitate modul în care aceasta l-ar împiedica să joace.

Acuzaţiile de agresiune sexuale aduse actorului au apărut în 2017, la începutul mişcării #MeToo, într-o perioadă în care Kevin Spacey se afla la apogeul faimei sale ca actor principal în serialul de succes al Netflix House of Cards.

Kevin Spacey, de două ori laureat al premiului Oscar pentru rolurile sale din American Beauty şi Usual Suspects, a fost acuzat de agresiune sexuală şi la Londra, unde a fost achitat la finalul unui proces încheiat în vara anului trecut.

Actorul american în vârstă de 64 de ani a câștigat toate procesele, fie că au fost de natură penală sau civilă, în care a fost chemat în urma acuzațiilor formulat în perioada de vârf a fenomenului #MeToo.

După soluționarea acestor procese Spacey a lansat un atac dur la adresa Netflix în decembrie anul trecut, afirmând într-un interviu că o mare parte din succesul platformei de streaming i se datorează lui și succesului House of Cards, unul dintre primele seriale fenomen ale acesteia.

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica „Nerd Alert” de weekendul acesta: