Prințul Harry și editorul cotidianului Daily Mirror au soluționat vineri restul plângerii în instanță, acuzaţiile fiind de piraterie telefonică şi de colectare ilegală de informaţii între 1991 şi 2011, potrivit Sky News.

Prințul Harry și MeghanFoto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Mirror Group Newspapers (MGN) a fost de acord să-i plătească prințului „o sumă suplimentară substanțială” ca despăgubiri, precum și cheltuielile de judecată - pe lângă cele 140.600 de lire sterline deja acordate în decembrie.

Avocatul David Sherborne a declarat că editorul va face o plată intermediară de 400.000 de lire sterline. Harry nu a fost prezent la tribunal.

Această decizie vine în urma hotărârii pronunțate în caz de la Înalta Curte la sfârșitul anului trecut, potrivit căreia jurnaliștii MGN au interceptat ilegal convorbiri telefonice din 1996 până în 2011.

Judecătorul Timothy Fancourt a declarat, de asemenea, că piratarea telefoanelor a continuat „într-o oarecare măsură” în timpul anchetei Leveson privind standardele media din 2011 și 2012 și a concluzionat că telefonul lui Harry a fost piratat „într-o măsură modestă” de către reporterii MGN.

Harry susţine că a fost ţinta MGN timp de 15 ani, începând din 1996, şi că peste 140 de articole apărute în ziarele sale au fost rezultatul unei colectări ilegale de informaţii, deşi procesul - care se încheie vineri - ia în considerare doar 33 dintre acestea.

MGN susţine că niciunul dintre cele 33 de articole nu a rezultat din strângerea ilegală de informaţii. Aceasta afirmă că nu există nicio dovadă că telefonul lui Harry a fost piratat şi că unele dintre informaţiile personale despre Harry au fost obţinute de la sau cu acordul unor consilieri de rang înalt de la Palatul Buckingham.

La începutul procesului, în luna mai, MGN a recunoscut că, într-o singură ocazie, un detectiv particular a fost angajat pentru a strânge ilegal dovezi despre Harry în 2004, deşi articolul care a fost publicat nu a făcut parte din proces.