O femeie a depus în ianuarie o plângere împotriva actorului Gérard Depardieu pentru agresiune sexuală în timpul unor filmări la Doué-en-Anjou (Maine-et-Loire) în martie 2014, potrivit plângerii consultate de AFP și dezvăluită de Le Courrier de l'Ouest.

Gerard DepardieuFoto: Somer / Abaca Press / Profimedia Images

Plângerea a fost depusă la 9 ianuarie 2024 la un post de poliție din Paris pentru „agresiune sexuală asupra unei persoane vulnerabile de către o persoană care abuzează de autoritatea funcției sale”.

Faptele reclamate datează din martie 2014, potrivit documentului.

Potrivit Le Courrier de l'Ouest, faptele relatate de femeie, o fostă asistentă în vârstă de 24 de ani la acea vreme, au avut loc „în timpul filmărilor pentru filmul +Le Magicien et les Siamois+, regizat de Jean-Pierre Mocky”.

Intervievată de ziarul regional, tânăra, care a dorit să-și păstreze anonimatul, a denunțat în special „palmele lui pe tot corpul (ei)” și „cuvintele indecente” ale actorului pe platou.

Gérard Depardieu, în vârstă de 75 de ani, a fost pus sub acuzare în decembrie 2020 pentru viol și agresiune sexuală, în urma unei plângeri depuse de actrița Charlotte Arnould, care a denunțat două violuri la domiciliul din Paris al actorului la sfârșitul lunii august 2018.

Plângerea actriței Hélène Darras, care l-a acuzat pe Gérard Depardieu că a agresat-o sexual în timpul unor filmări în 2007, a fost respinsă la sfârșitul lunii decembrie din cauza prescripției.

În decembrie 2023, jurnalista și scriitoarea spaniolă Ruth Baza a depus, de asemenea, o plângere în Spania împotriva actorului pentru viol la Paris în 1995.

Pe același subiect: