Taylor Swift a donat vineri 100.000 de dolari familiei femeii ucise săptămâna aceasta în Kansas City în schimbul de focuri de armă care a izbucnit în timpul paradei în onoarea echipei locale de fotbal american câștigătoare a Super Bowl, potrivit AFP.

Taylor Swift în concert la New YorkFoto: Shutterstock

Două donații în valoare de 50.000 de dolari au fost făcute sub numele vedetei pop pe un site de strângere de fonduri creat pentru familia lui Elizabeth Lopez-Galvan. Swift are o relație cu un jucător de la Kansas City Chiefs

Un membru al anturajului lui Taylor Swift a confirmat ulterior pentru revista de specialitate Variety că cele două donații au venit într-adevăr din partea cântăreței.

Într-un mesaj postat împreună cu una dintre donații, cântăreața și-a exprimat „cele mai profunde condoleanțe”.

Taylor Swift, care se află în prezent în Australia pentru o serie de concerte în cadrul turneului său mondial „The Eras Tour”, este iubita lui Travis Kelce, jucătorul vedetă al echipei Chiefs, și a asistat la multe dintre meciurile echipei în acest sezon, inclusiv la Super Bowl.

Pagina de crowdfunding, deschisă joi, primise aproape 250.000 de dolari în donații până vineri la prânz, cu aproximativ 2.700 de donatori.

Focurile de armă care au fost trase în apropierea gării din Kansas City, în momentul în care parada se apropia de final, au provocat și rănirea a 22 de persoane, dintre care mulți copii.

Trei persoane au fost arestate, dintre care doi minori, potrivit poliției, care a precizat că focurile de armă au fost rezultatul unei „dispute între mai multe persoane”.

În momentul în care s-au auzit împușcăturile, sute de mii de persoane tocmai asistau la parada echipei Chiefs, care a câștigat duminică Super Bowl, finala campionatului de fotbal american din Statele Unite, învingând echipa San Francisco 49ers.