Actorul Al Pacino și-a cerut scuze luni după momentul de confuzie pe care l-a provocat la gala Premiilor Oscar, când a omis să menționeze nominalizările pentru cel mai bun film, citind direct câștigătorul, relatează revista Variety.

Al Pacino alaturi de Christopher Nolan, Emma Thomas si Charles Roven la gala de duminica a Premiilor OscarFoto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Actorul american în vârstă de 83 de ani a fost invitat la a 96-a gală a Premiilor Oscar pentru a înmâna Premiul Oscar pentru cel mai bun film, adjudecat de lungmetrajul Oppenheimeral regizorului Christopher Nolan.

Însă Al Pacino, la rândul său un câștigător al Premiului Oscar pentru rolul din Parfum de femeie (1992), a provocat confuzie după ce a încălcat cutuma de a citi nominalizările la premiu înainte de a citi câștigătorul. În schimb, el a urcat pe scenă şi, după un scurt discurs, a deschis plicul şi a spus doar: „Ochii mei văd 'Oppenheimer'”.

Revista Variety nota la scurt timp după acest moment că el va intra probabil în istoria galei Premiilor Oscar și că a derutat pe toată lumea prezentă.

Al Pacino vorbește de o „nedreptate” la Gala Premiilor Oscar din 2024

„Se pare că există unele controverse despre faptul că nu am menționat fiecare film după nume noaptea trecută înainte de a anunța premiul pentru cel mai bun film. Vreau doar să spun clar că nu a fost intenția mea să le omit, ci mai degrabă o alegere a producătorilor ca ele să nu fie spuse din nou din moment ce ele au fost scoase în evidență individual de-a lungul ceremoniei”, a explicat Al Pacino într-un comunicat de presă.

„Am fost onorat să fac parte din această seară și am ales să urmez calea dorită de ei (n.r. organizatorii galei) pentru modul în care să fie prezentat acest premiu. Îmi dau seama că să fii nominalizat [la Premiul Oscar] este o piatră de hotar uriașă în viața cuiva și să nu fii recunoscut pe deplin este jignitor și dureros”, a continuat el.

„Spun asta ca cineva care se simte profund apropiat de cineaști, actori și producători, așadar empatizez puternic cu cei care au fost nedreptățiți de această scăpare și de aceea am simțit că este necesar să public acest comunicat”, a conchis Al Pacino.

Molly McNearney, una dintre organizatoarele galei Oscar, a confirmat în comentarii făcute pentru Variety după încheierea ceremoniei că „decizia creativă” de a nu menționa din nou lungmetrajele nominalizate la Premiul pentru cel mai bun film a aparținut organizatorilor.

Organizatorii Premiilor Oscar oferă o explicație banală pentru momentul bizar de duminică seara

McNearney a explicat că organizatorii au fost „foarte îngrijorați că spectacolul va dura foarte mult” și că au decis să scurteze momentul decernării Premiului pentru cel mai bun film în condițiile în care secvențe cu toate lungmetrajele nominalizate au fost deja prezentate pe parcursul ceremoniei.

„Pe când ajungi la sfârșitul spectacolului ai văzut deja toate clipurile cu cele [nominalizări] la cel mai bun film. Oamenii vor doar să audă cine câștigă și sunt cam pregătiți pentru ca spectacolul să se încheie”, a mai explicat ea.

McNearney a confirmat de asemenea că pe biletul din plicul primit de Al Pacino nici nu au fost trecute celelalte nominalizări, ci doar numele câștigătorului, și și-a cerut scuze față de actor din partea producătorilor, „dacă decizia noastră (...) l-a pus într-o ipostază dificilă”.

Ea a spus însă că decizia lui Al Pacino de a nu folosi formula tradițională cu „Iar Oscarul merge la...” a contribuit probabil la confuzie, dar că „acesta este farmecul televiziunii în direct”.

Pe același subiect:

Ca întotdeauna, poți afla mai multe informații noi din lumea filmelor și a serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: