Prezența Erikăi Isac la Balul Bobocilor organizat vineri de Colegiul Național Iosif Vulcan din Oradea a inflamat spiritele. Părinții elevilor au aflat că artista folosește un limbaj licențios în piesele sale și spun că tânăra nu ar trebui să participe la acest eveniment, relatează Bihoreanul.

Erika Isac, în videoclipul melodiei „Macarena”Foto: Captura video

Cântăreața de trap Erika Isac a stârnit o adevărată furtună pe rețelele de socializare odată cu lansarea piesei cu versuri licențioase „Macarena”, o adaptare a hitului care a făcut furori în anii '90.

Vestea că artista este cap de afiș la Balul Bobocilor de Colegiul Național Iosif Vulcan din Oradea a căzut ca un trăznet pentru unii părinți.

„Vi se pare normală și adecvată prezența unui astfel de artist la un eveniment extrașcolar ce are în centru copii de clasa a IX-a, de 15 ani?”, a întrebat o mămică, pe un grup de Facebook al locuitorilor din Oradea.

Unii părinți sunt în asentimentul femeii, afirmând că nu este normal ca Erika să fie promovată la un eveniment la care participă adolescenți din cauza versurilor cu limbaj licențios, în timp ce alții spun că elevii deja îi știu versurile precum generația celor care erau fani BUG Mafia și La Familia.

Liceenii care organizează Balul Bobocilor susțin că părinții s-au scandalizat degeaba.

„Mi se pare o reacție exagerată din partea părinților nemulțumiți. În anii trecuți, balurile au fost doar cu trapperi care înjurau și foloseau multe cuvinte obscene, și nu într-un scop constructiv. Pe părinții îngrijorați îi invităm să vină la bal, să vadă că va fi un eveniment ținut sub control, cu pază, fără alcool”, a mai spus un membru al echipei.

„Nu știu ce ascultă copiii lor în căști, acasă”

Erika Isac a fost aleasă chiar de către elevi să cânte la bal, după ce au fost consultați, în urmă cu trei luni, când încă nu stârnise controverse, printr-un sondaj pe Instagram, artista fiind populară printre adolescenți dinainte de a lansa „Macarena”.

„Metoda a fost una transparentă, nu am vrut să alegem noi, cei din consiliu, artistul, ci elevii din școală să spună ce preferă. În sondajul pe Instagram, majoritatea au ales-o pe Erika, așa că am contractat-o. Asta se întâmpla cu vreo 3 luni în urmă, înainte să lanseze piesa «Macarena»”, au declarat pentru Bihoreanul elevi care fac parte din echipa de organizare a evenimentului.

Conform organizatorilor, Erika Isac va cânta varianta cenzurată a pieselor ei, așa cum se aud și la radio.

„Vine cu un show adaptat la această categorie de eveniment, balul bobocilor, nu de club. Pe de altă parte, muzica ei este ascultată deja de elevi. Probabil părinții nu știu ce ascultă copiii lor în căști, acasă”, a mai zis un elev.

Un bilet la Balul Bobocilor, organizat la restaurantul Coloseum din Oradea, costă 70 de lei.