Olivia Colman, actriţă recompensată cu Premiul Oscar, a criticat decalajul dintre femei şi bărbaţi şi a spus că ar fi plătită „cu mult mai mult decât acum” dacă ar fi bărbat, relatează luni DPA și BBC, citate de Agerpres.

Olivia Colman cu statueta Oscar castigata in 2019Foto: Evan Agostini / Associated Press / Profimedia Images

Actrița britanică, cunoscută pentru rolul reginei Elisabeta a II-a în serialul The Crown, precum şi pentru rolul suveranei Anne în pelicula The Favourite, a respins totodată ideea că actorii bărbaţi sunt cei care atrag public în sălile de cinema.

Colman a fost întrebată în cadrul emisiunii realizate de Christiane Amanpour pentru CNN despre cât de în serios sunt luate femeile la Hollywood.

„Cercetările sugerează că ele (femeile) au fost mereu cele care au atras încasări la box office... nu mă provocaţi să vorbesc despre diferenţele salariale, dar actorii bărbaţi sunt plătiţi mai bine pentru că se spunea că ei sunt cei care atrag audienţele şi, de fapt, e un lucru care nu mai e de actualitate de decenii”, a răspuns ea.

„Dar le place în continuare să folosească acest argument pentru a nu plăti femeile la fel de mult ca pe colegii lor bărbaţi”, a adăugat actrița britanică.

Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine dacă s-ar numi „Oliver”

„Sunt foarte conştientă că, dacă aş fi fost Oliver Coleman, aş câştiga cu mult mai mult decât acum... am cunoştinţă de un caz cu o diferenţă salarială de 12.000%... faceţi voi calculele”, a mai spus Olivia Colman.

Actriţa a fost prezentă în emisiunea CNN pentru a vorbi despre Wicked Little Letters, în care o are colegă de distribuţie pe actriţa irlandeză Jessie Buckley, un film inspirat dintr-un caz real petrecut în anii 1920 în oraşul Littlehampton din West Sussex care a fost asaltat de scandalul unor scrisori pline de vulgarităţi.

Actriţele au jucat împreună și în The Lost Daughter, Colman interpretând o mamă care meditează la trecutul său. Pelicula i-a adus lui Buckley prima nominalizare la Oscar. Pentru acelaşi film, Colman a primit în 2021 cea de-a doua nominalizare în categoria cea mai bună actriţă într-un rol principal, după ce în 2019 câştigase statueta pentru aceeaşi categorie graţie peliculei The Favorite.

A primit totodată o nominalizare pentru rol secundar graţie peliculei The Father (2020), cu Anthony Hopkins în rolul unui bărbat care suferă de demenţă. Hopkins a devenit cel mai vârstnic actor care a câștigat Premiul Oscar grație interpretării din acest lungmetraj.

Cine sunt cei mai bine plătiți actori de la Hollywood

Luna aceasta, agenția Forbes l-a desemnat pe Adam Sandler cel mai bine plătit actor în 2023. Sandler a câştigat 73 de milioane de dolari după succesul peliculei Netflix Murder Mystery 2 şi a turneului său de stand-up, potrivit clasamentului anual întocmit de revista americană.

Actriţa australiană Margot Robbie s-a clasat pe locul al doilea în topul veniturilor după ce a câştigat 59 de milioane de dolari în 2023, ca urmare a rolului din blockbusterul Barbie, peliculă pe care a şi produs-o. Doar o singură femeie s-a mai aflat în top 10, vedeta serialului Friends Jennifer Aniston, care a fost partenera de distribuţie a lui Sandler în comedia Murder Mystery 2.

Aniston s-a clasat pe locul al şaselea după ce a câştigat 42 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Tom Cruise ocupă poziţia a treia după ce a valorificat succesul celei mai recente pelicule din seria Mission: Impossible şi şi-a sporit averea cu 45 de milioane de dolari în 2023, în timp ce Ryan Gosling, care face parte din distribuţia Barbie, şi Matt Damon (Oppenheimer) s-au plasat amândoi pe locul al patrulea, cu 43 de milioane de dolari.

Ca întotdeauna, poți afla mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: