O înregistrare video cu Robert de Niro strigând la demonstranţi a devenit virală pe internet și a fost interpretată pe reţelele de socializare ca fiind o manifestare a actorului american de susţinere a Israelului este, de fapt, o repetiţie pentru filmarea unui serial Netflix, a declarat purtătorul de cuvânt al starului, Stan Rosenfield, conform News.ro.

Actorul american Robert De Niro filmează noul serial Zero Day în New YorkFoto: - / INSTAR Images / Profimedia

În înregistrarea video, care a fost reluată de numeroase conturi pro-Israel, actorul exclamă: „Nu este un film, este realitatea! Este periculos şi au spus că o vor face din nou".

Numeroşi internauţi au văzut în acest gest un sprijin pentru Israel în războiul său împotriva Hamas.

„Articolele în care se afirmă că Robert De Niro a strigat la un grup de manifestanţi anti-israelieni sunt false. Replicile lui De Niro au fost complet scenarizate", a insistat el într-o declaraţie publicată în presa americană.

„Videoclipul este un scurt fragment dintr-o repetiţie a unei scene din serialul Netflix „Zero Day”, care a fost filmată în 27 aprilie la New York. În aceasta, personajul lui De Niro se confruntă cu un grup, toţi figuranţi plătiţi. Cineva a copiat videoclipul şi l-a deturnat pentru a-i da o altă semnificaţie care este complet greşită", a insistat Rosenfield.

Netflix a confirmat, de asemenea, că discursul lui Robert de Niro a fost inclus în scenariul serialului şi nu are nicio legătură cu conflictul dintre Israel şi Hamas. În „Zero Day”, Robert de Niro joacă rolul unui fost preşedinte american care este forţat să iasă la pensie pentru a lua parte la o comisie de anchetă privind un atac cibernetic.

Violențe în campusurile universitare din SUA

„Zero Day”, care este primul serial în care joacă Robert de Niro, este regizat de Lesli Linka Glatter, cunoscută mai ales pentru serialul „Homeland”.

De Niro joacă alături de Jesse Plemons (care apare în videoclipul viral), Lizzy Caplan, Joan Allen, Connie Britton, Matthew Modine şi Angela Bassett.

Videoclipul cu Robert de Niro a devenit viral într-un moment deosebit de tensionat în Statele Unite.

În ultimele zile, poliţia a intervenit în mai multe campusuri din Los Angeles şi New York, unde un număr mare de studenţi au protestat faţă de războiul din Gaza.

Sute de polițiști au intrat miercuri după lăsarea întunericului în campusul Universității California din Los Angeles (UCLA) și au început să evacueze o tabără de manifestanți pro-palestinieni, atacată în noaptea precedentă de susținătorii Israelului, scrie Reuters.