Actriţa americană Meryl Streep, în vârstă de 74 de ani, va fi recompensată cu un trofeu Palme d'Or onorific în timpul ceremoniei de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes, pe 14 mai, au anunţat organizatorii evenimentului, citaţi de AFP și Agerpres.

Meryl StreepFoto: Xavier Collin/Image Press Agency / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Meryl Streep, o legendă a industriei de la Hollywood, cu 21 de nominalizări la premiile Oscar - un record - şi cunoscută pentru roluri interpretate în filme devenite apoi culte, precum „Kramer contra Kramer” (1979), „Alegerea Sophiei” (1982), „Podurile din Madison County” (1995) şi „Diavolul se îmbracă de la Prada” (2006), a avut până acum o singură apariţie la Festivalul de la Cannes. S-a întâmplat în urmă cu 35 de ani, cu ocazia lansării filmului „Un ţipăt în noapte” (1988), care i-a adus premiul de interpretare feminină.

Celebra actriţă americană se va reîntâlni la Cannes cu preşedinta juriului din acest an, regizoarea Greta Gerwig, cu care a colaborat la filmul „Little Women” (2019), o adaptare cinematografică a romanului omonim scris de Louisa May Alcott.

Alte două nume importante ale industriei cinematografice vor fi recompensate cu trofee Palme d'Or onorifice în acest an la Cannes: cineastul american George Lucas - creatorul francizei „Star Wars” - şi, cu titlu colectiv, studioul Ghibli al maestrului animaţiei japoneze, Hayao Miyazaki.

Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 14-25 mai.