Serialul de televiziune "John Adams" a fost recompensat cu 13 premii in cadrul celei de-a 60-a editii a premiilor Emmy, echivalentul premiilor Oscar in televiziunea americana, care s-a desfasurat duminica, la Los Angeles, informeaza Mediafax.

"John Adams" este un serial produs de postul de televiziune HBO si are ca subiect povestea celui de-al doilea presedinte american. Serialul TV a obtinut, printre altele, premiul pentru ca mai buna serie de televiziune, premiul pentru cel mai buna actor, care i-a revenit lui Paul Giamatti, si premiul pentru cea mai buna actrita, Laura Linney.

Serialul TV "Mad Men", produs de AMC, care se desfasoara in New York si are ca subiect industria publicitatii din perioada anilor ''60, a devenit primul serial de televiziune, produs de o alta retea decat HBO, care sa castige premiul pentru cel mai bun serial - drama.

Totodata, telespectatorii au votat parodia dupa industria televiziunii "30 Rock" drept cel mai bun serial de comedie, pentru cel de-al doilea an consecutiv. Actorii serialului, Tina Fey si Alec Baldwin au castigat premiul pentru cea mai buna actrita intr-un serial de comedie si, respectiv, premiul pentru cel mai bun actor intr-un serial de comedie.

Tina Fey, creatoarea si producatoarea serialului, a castigat premiul pentru cel mai bun scenariu la un serial de comedie. Astfel, "30 Rock" a obtinut, in total sapte premii, situandu-se pe pozitia a doua dupa "John Adams".

In ceea ce priveste dramele TV, Glenn Close a obtinut premiul pentru cea mai buna actrita intr-o drama, pentru rolul avocatului din serialul "Damages", al retelei FX. Premiul pentru cel mai bun actor intr-un serial - drama a fost adjudecat de Bryan Cranston, pentru serialul "Breaking Bad", produs de AMC.

In cadrul celei de-a 60-a editii a premiilor Emmy, organizatorii au decis sa recompenseze si progamele reality show, oferind premiul pentru cel mai bun prezentator al unui reality show, premiu obtinut de Jeff Probst pentru "Survivor", produs de reteaua CBS.

Totodata, reality show-ul "American Idol", cea mai urmarita emisiunea din SUA, a pierdut in favoarea "The Amazing Race", in competitia celor mai bune serii de tip reality.

Premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar intr-un serial de comedie a fost obtinut de Jeremy Piven, pentru cel de-a treilea an consecutiv, acesta fiind recompensat pentru rolul din serialul "Entourage", produs de HBO. Pe de alta parte, premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar intr-un serial de comedie a fost adjudecat de Jean Smart, pentru rolul din serialul "Samantha Who?", produs de ABC.