Iluzionistul David Blaine, renumit pentru trucurile sale 'imposibile', si-a propus sa atinga un nou record. Vrea sa stea suspendat cu capul in jos timp de 60 de ore. Deocamdata, "se simte bine" dupa cele 30 de ore petrecute in aceasta pozitie, a declarat medicul sau.

Blaine, in varsta de 35 de ani, nu este la primul experiment pe propriul corp. In trecut, el a mai petrecut 63 de ore inchis intr-un bloc de gheata si 44 de zile intr-o cutie suspendata deasupra Tamisei.

"Se simte foarte bine, iar tensiunea este normala", spune medicul sau, Massimo Napolitano, conform Mediafax. "Avand in vedere ca au trecut deja 30 de ore de cand sta suspendat, situatia merge bine".

Luni, Blaine a fost suspendat cu capul in jos de un cablu, in Central Park din New York. Experimentul se va incheia miercuri seara. Pana nu se va da jos, iluzionistul nu va manca nimic, deocamdata band doar lichide si urinand prin intermediul unei sonde.

Unul dintre efectele negative asupra sanatatii lui Blaine ar fi ca si-ar putea pierde vederea. Medicul sau spune ca suspendarea cu capul in jos pentru o perioada indelungata duce la cresterea presiunii craniene, in special la nivelul ochilor. "Creierul se poate inflama si pot interveni accidente vasculare la nivelul ochilor", a avertizat Napolitano.

David Blaine in Central Park