Actorul a intentat divort de sotia sa, Tea Loni, alaturi de care a trait in ultimii 11 ani. Cuplul a confirmat divortul, spunand ca de fapt "traiesc separat inca de acum cateva luni", informeaza BBC. Duchovny s-a externat recent dintr-o clinica in care a urmat tratament pentru dependenta de sex.

Cei doi au o fiica de 9 ani si un baiat cu trei ani mai mic. Leoni si Duchovny au confirmat divortul, pentru a pune capat "speculatiilor continue despre viata personala si mariajul pe care il au", se afirma intr-un comunicat publicat de revista People.

"Cei doi au sperat ca faptul ca traiesc separat sa nu devina public, pentru a-i proteja pe copii", se mai afirma in comunicat.

Duchovny a devenit cunoscut dupa rolul agentului FBI Fox Mulder din serialul "Dosarele X". In prezent, joaca rolul unui scriitor afemeiat in serialul "Californication", prestatie care i-a adus premiul Globul de Aur in luna ianuarie.

Cel mai recent rol al lui Leoni este cel din comedia "Ghost Town", lansata in cinematografele americane in urma cu o luna.