O romanca si o moldoveanca au fost alese cele mai frumoase fete dintre cele peste 50 de concurente din intreaga lume care s-au luptat sambata seara, in direct pe Rai Uno, pentru titlul Miss Italia nel Mondo 2009. In final, coroana a revenit moldovencei de 19 ani.

Urmareste aici imagini de la finala concursului.

"Succesul meu este dedicat romanilor si moldovenilor!", au fost primele cuvinte ale Dianei Curmei, la cateva secunde dupa ce juriul a desemnat-o castigatoarea editiei a XIX-a a concursului Miss Italia nel Mondo 2009.

La sfarsitul serii, din care nu au lipsit tensiunea si surprizele, dintre cele 50 de finaliste din intreaga lume lumea sosite la Jesolo, langa Venetia, pe podium au ramas doar doua fete, ambele de origine romana: bruneta Diana Curmei, care a reprezentat Republica Moldova, si blonda Simona Lungu, Miss Italia nel mondo-Romania.

Numarul 1 purtat in timpul concursului si ochii care au cucerit publicul i-au adus noroc moldovencei: ea a primit coroana de Miss Italia nel Mondo din mainile principelui Emanuele Filiberto di Savoia, care a fost si presedintele juriului. Simona Lungu s-a clasificat a doua, semnand un record in istoria concursului: dupa ce, timp de 20 de ani, nicio concurenta din Romania nu a urcat pana acum pe podium, acum avem doua dintr-o data!.

Pasul urmator: bacalaureatul

"Dianei inca nu-i vine sa creada ca a fost aleasa Miss Italia nel Mondo, este extraordinar de fericita. Desi a castigat concursul, pasul urmator este bacalaureatul, pe care trebuie sa-l sustina la intoarcerea in tara. Diana considera ca educatia este mai importanta decat un concurs de frumuste. Desi are doar 19 ani, Diana are o bogata activitate sociala la Chisinau, facand parte dintr-un ONG care sustine valorile democratice din Republica Moldova", a declarat, pentru Hotnews.ro, Lavinia Nastase, impresarul Dianei si una din organizatoarele concursului Miss Italia nel Mondo- Romania.

"Pentru noi, prin cele doua fete, Diana si Simona, aseara a castigat Romania si imaginea Romaniei in Italia", a mai adaugat Lavinia Nastase.

Diana, acuzata de colaborare cu o organizatie anti-comunista

Diana Curmei are 19 ani si traieste la Chisinau, tatal ei, Victor, fiind roman, iar mama avand radacini siciliene. Ea a fost aleasa sa reprezinte Republica Moldova in cadrul unei semifinale care s-a desfasurat in aprilie, la Timisoara.

Dar calificarea ei nu a fost lipsita de greutati: tanara a fost oprita la granita de catre autoritatile moldovene, fiind acuzata de colaborare cu o organizatie anti-comunista. Doar in urma interventiei parintilor, Diana a reusit sa ajunga la Timisoara, si ulterior la Jesolo.