In pragul lansarii celui de-al cincilea album al trupei supranumite "the biggest band in the universe", Vlad (voce) si Mosu (chitara) de la ZOB au vorbit pentru HotNews.ro despre Michael Jackson, despre"oprimarea rebelilor fara cauza de catre Jandarmeria Romana" si despre continutul noului material, intitulat Zulu Oscar Bravo. "In spatele acestei titulaturi zac, undeva la umbra, pe o insula tropicala si pustie, intr-o zi torida, un negru, un caine pe care-l cheama Oscar si un papagal enervant, care zice incontinuu "bravo, bravo bravo", chiar daca fraza asta nu are nici o legatura cu nici o piesa de pe album."

Cosmin Navadaru: Dupa ce ZOB a reprezentat "Zombies of Bucharest", "Zdrentele orasului Bucuresti", "Zaraza ofteaza bolnava", "Zambetul omului beat", ati venit cu o noua traducere a numelui: "Zulu Oscar Bravo". Ce explicatie "subliminal-subversiva" zace in spatele acestei titulaturi?

Mosu: De fapt si de drept, Zulu Oscar Bravo este numele albumului. Cred.... Si in spatele acestei titulaturi zac, undeva la umbra, pe o insula tropicala si pustie, intr-o zi torida, un negru, un caine pe care-l cheama Oscar si un papagal enervant, care zice incontinuu "bravo, bravo bravo", chiar daca fraza asta nu are nici o legatura cu nici o piesa de pe album.

C.N.:Cum arata albumul, din punct de vedere al continutului? Cam ce piese contine, despre ce vorbesc cantecele?

Vlad: Rapid… tare… melodic… uneori sensibil… alteori dur… este anti-prostie in general.

Mosu: Din punct de vedere al continutului, albumul arata bine. Inalt, bine facut, nici prea gras, nici prea slab. Asta chiar daca sunetul e "gras” si piesele nu sunt slabe deloc. Cantecele de pe album trateaza subiecte universale, care se regasesc in majoritatea operelor de valoare create de-a lungul timpului, subiecte gen Jenna Jameson, meditatia transcedentala asupra posibilitatii de a trai precum Cosmo Kramer sau de a gasi fete frumoase in carciumi, oprimarea rebelilor fara cauza de catre Jandarmeria Romana etc.

C.N.: Ce "mesaj" incearca sa transmita noul album? O atitudine rebela, energie debordanta ca pe primele discuri? Sau poate o anumita stare "melancolic-meditativa", ca pe Printre nori?

Vlad: S-ar incadra foarte bine in albumele de inceput combinate cu tehnica si energia de acum.

Mosu: Mesajul pe care incercam sa-l transmitem este acelasi. Adica intelege fiecare ce vrea. Albumul Zulu Oscar Bravo se gaseste pe lista albumelor ZOB, undeva intre Printre nori si albumul urmator. :)

C.N.: Care este piesa care va place mai mult si mai mult de pe disc si care credeti ca "va prinde" cel mai bine la public.

Mosu: Piesele care ne plac cel mai mult (discul si nu neaparat in aceasta ordine) sunt: Si ce?, Ghici cine s-a intors, CosmoKramer, Sanitaru' de carciuma, Get naked, Killer, Song About Nothing, Slow Song 12, Jandarmii, Perfect Day, IMO, To All My Friends. Care va prinde cel mai bine la public ? Una din cele enumerate... cred...

Vlad: Eu unul nu am o piesa preferata, toate depind de starea in care te afli cand o asculti. E o eliberare de energie foarte necesara noua. Vom vedea de-a lungul vremii cum incep sa ne placa… sau sa nu :D

C.N.: Veti porni intr-un turneu prin tara? Cum aveti de gand sa promovati discul?

Mosu: Intr-o buna zi vom porni intr-un turneu prin tara. Nu stim cand si nu stim nici tara, iar de promovat avem de gand sa NU mergem la nici o emisiune de la OTV, Kanal D etc.

Vlad: Cu siguranta vom face turneu, dar depindem foarte mult de starea vanzarilor de albume din orasele respective. Nu putem merge in locuri unde nu suntem doriti. Discul il vom promova prin videoclipuri si concerte. E diferit, nu? :D

C.N.: La ce sa se astepte fanii care vor veni la concertul de lansare: artificii, invitati-surpriza, piesa in memoria lui Michael Jackson?

Vlad: La albumul nou pe taraba. Asta este de ajuns cu siguranta.

Mosu: Artificii doar daca au ramas nefolosite de la Ziua Tineretului, iar singura noastra piesa despre Michael Jackson nu ar fi adecvata momentului.

C.N.: Cum vede ZOB isteria creata de moartea lui Michael Jackson? Mai anticipati o asemenea reactie pe viitor, la moartea altor artisti, o reactie care sa egaleze sau sa depaseasca nebunia cu MJ?

Mosu: Trecerea in lumea celor drepti a lui Ilie Balaci ar genera o tristete care ar depasi-o pe cea din aceste zile.

Vlad: Eu unul sunt impotriva facerii de bani pe spatele unui om mort, fie el si MJ. Moartea sau suferinta unui om nu e un spectacol niciodata. Cand spun oameni nu ma refer la jandarmi, acolo da, e o placere.