Pentru ca pe 5 august se implinesc doi ani de la trecerea in nefiinta a lui Florian Pittis, HotNews.ro va ofera cateva momente video in onoarea celui supranumit Motu: secvente din 1976, pe cand era membru al Cenaclului Flacara, piesa Nucul a lui Victor Socaciu, care beneficiaza de un pasaj rostit chiar de Florian Pittis, dar si Ultima, cantec dedicat de Celelalte Cuvinte prietenului lor dintotdeauna.

Ce ma impresioneaza pe mine ca atunci cand ma vede lumea pe strada "Sa traiti, domnu’ Pittis, v-am vazut vocea la televizor la Teleenciclopedia."

Florian Pittis

Florian "Motu" Pittis a fost actor, regizor, interpret de muzica folk, realizator de emisiuni radio si mare fan al echipei Rapid. Porecla de "Motu" a primit-o de la bunica din partea tatalui, pentru ca era primul nepot si cel mai alintat.

Vocea lui Florian Pittis a devenit emblematica pentru Teleenciclopedia, cea mai veche emisiune documentar a televiziunii romane (21 aprilie 1965).

A fost membru fondator al Cenaclului Flacara, avand recital chiar la primul spectacol. A debutat la Cenaclu cu Problema noptilor spinoase de Geo Dumitrescu.

De intors in timp as vrea, dar nu e nici o graba, pentru ca ne vom intalni Dincolo, dupa ce terminam cu viata asta.

Florian Pittis

In anii '70 a inregistrat patru piese alaturi de Nicu Alifantis. A mai aparut pe albumul Cantafabule al celor de la Phoenix, pe cantecul Fantana suspinelor - Celelalte Cuvinte, pe Nucul lui Victor Socaciu. Sub titulatura Nu trantiti usa, Motu inregistreaza alaturi de Mircea Vintila, Vlady Cnejevici si Adrian Ordean, LP-ul Vis de primavara, aparut doar pe vinil, needitat.

Ca membru al trupei Pasarea Colibri, a inregistrat trei albume: In cautarea cuibului pierdut (1995), Ciripituri (1996) si Cantece de bivuac (1999). A aparut si pe albumul aniversar 10 ani al celor de la Pasarea Colibri (2003).

Pittis inseamna blugi, tigari si rock.

Florian Pittis

Florian Pittis a urcat ultima oara pe scena Festivalului Medieval de la Medias, alaturi de Ducu Bertzi si Marius Batu, pe 14 iulie 2007. A plecat dintre noi pe 5 august 2007.

Mai multe despre Florian Pittis gasiti aici.

"Nu va mai lasati constransi de nimeni si de nimic. Nici de vremuri, nici de oameni. Fara ura, fara regrete si resentimente, mergeti inainte ca si cum timpul n-ar exista. Eliberati-va de tot si de toate, cu gandul ca trebuie sa traiti pentru si in adevar. Caci doar adevarul va va face liberi. Si, numai liberi fiind, veti putea atinge in viata fericirea. In rest, prieteni, nu uitati ca-n curtea scolii, sub nuc, seara, se strang tinerii pletosi si canta la chitara.

Florian Pittis