Leonard Cohen nu va mai canta in Piata Constitutiei, concertul de pe 4 septembrie fiind mutat pe Stadionul Tineretului - Iolanda Balas Soter, informeaza organizatorii. Masura a fost luata din cauza existentei festivalului Tuborg Green Fest, programat sa inceapa tot pe 4 septembrie, la doar 500 de metri distanta de locul unde trebuia sa cante Leonard Cohen. "Nu putem risca, in Piata Constitutiei, ca peste Hallelujah si Dance Me To The End Of Love sa se auda muzica unui intreg festival din parcul Izvor", spun cei de la Events. "Cele doua spectacole pot coexista fara probleme", raspund organizatorii Tuborg Green Fest.

Incepand cu data de 28 august, posesorii de bilete pot consulta site-urile de ticketing pentru a verifica noua configurare a locurilor. Vizibilitatea locurilor va fi pastrata, in functie de categoria biletului achizitionat, insa, datorita configuratiei acestui nou loc, amplasarea sectoarelor va fi usor diferita. Spectatorii pot verifica harta, care va fi disponibila incepand cu data de 28 august, pe site-urile www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro, www.bilete.ro si www.blt.ro.

Pozitia organizatorilor concertului Leonard Cohen

“Concertele lui Leonard Cohen se asculta cu mana pe buze pentru a pastra tacerea, cu ochii inchisi pentru a degusta atmosfera. Pur si simplu nu putem risca, in Piata Constitutiei, ca peste Hallelujah si Dance Me To The End Of Love sa se auda muzica unui intreg festival din parcul Izvor.

Suntem profund dezamagiti ca Tuborg, pana acum unul din suporterii cunoscuti ai muzicii in Romania, a ales sa-si organizeze evenimentul in aceeasi zi si atat de aproape de concertul lui Cohen, demonstrand o lipsa elementara de respect fata de mii de spectatori. Festivalul a fost anuntat pe 22 iulie, dupa aproape trei luni de la punerea in vanzare a biletelor pentru concertul lui Leonard Cohen (5 mai).

Solutiile propuse de Tuborg si Emagic, producatorul festivalului, dupa saptamani de negocieri, si anume orientarea scenelor si a sistemelor de sonorizare in directii diferite sunt nerealiste. Discutiile purtate cu reprezentantii Primariei Capitalei in ceea ce priveste decalarea intervalelor orare ale celor doua concerte nu au dus, din pacate, la nici un rezultat. Nu stim daca aceasta situatie este rezultatul neglijentei sau nepasarii celor doua companii, dar din respect pentru muzica si pentru spectatori, am hotarat schimbarea locatiei pentru a avea un concert in conditii optime”, spune Sorina Burlacu, Director General Events.

Rob Hallet, Presedintele AEG Live International, promoterul international al turneului lui Leonard Cohen: "Tacerea este un deziderat imposibil de atins la un festival al berii... chiar si fara concursul muzicii live, oamenii vin acolo sa se distreze si nu o fac niciodata in tacere. Nu am fi fost de acord ca Leonard Cohen sa vina la Bucuresti si, din acest motiv, sa nu poata sustine un spectacol exceptional, asa cum o face in orice alt colt al lumii”.

In toamna anului trecut, artistul canadian si-a serbat ziua de nastere in aplauzele a zece mii de fani romani, intr-un concert special, desfasurat cu casa inchisa. "Stim din mesajele fanilor ca o mare parte din ei vor vedea concertul pentru a doua oara. Ei stiu ca muzica lui Cohen, romantica, intunecata si poetica, chiar cu boxele date la maxim, nu poate coexista cu un eveniment la care «principiile fundamentale sunt reprezentate de show-urile live explozive, berea de calitate si atitudinea nonconformista». Ne pare rau ca berea bate de data asta poezia!”, mai spune Sorina Burlacu.

Reactie oficiala din partea organizatorilor si producatorilor festivalului Tuborg Green Fest

Laura Coroianu, CEO Emagic: "Ne intristeaza faptul ca un alt organizator de concerte alege aceasta modalitate pentru a-si masca propriile probleme si a crea o imagine falsa in randul mass-media si al publicului. Noi am expus detaliile tehnice companiei Events si am discutat cu reprezentantii acesteia si cu Primaria Bucuresti toate aceste detalii, concluzia oficialitatilor locale fiind de asemenea ca cele doua spectacole pot coexista fara probleme. Pentru a nu intra intr-o polemica inutila, ca producatori ai Tuborg Green Fest si ca lideri de piata in domeniul organizarii de concerte, consideram ca cel mai bun raspuns la asemenea acuzatii nefondate este sa lasam specialistii sa vorbeasca. Domnul Cristian Singer, director Paradigma Group, firma care a asigurat productia tehnica a primului spectacol al lui Leonard Cohen in Romania, poate oferi celor interesati toate argumentele necesare.”

Cristian Singer, director Paradigma Group: "In cadrul show-ului sutinut anul trecut de artist in capitala (produs tot de compania Events), scena a fost amplasata la o distanta de aproximativ 50 de metri de una dintre cele mai circulate si aglomerate intersectii din Bucuresti, un punct nodal pentru transportul din capitala. Zgomotul generat intr-o asemenea intersectie este la un nivel de decibeli mult mai ridicat decat orice ipotetica reflexie a sunetului din locatia Tuborg Green Fest.

Cele doua scene ar fi fost situate la o distanta de aproximativ 600 m una de cealalta, scena Tuborg Green Fest fiind plasata cu spatele catre cealalta scena, pentru a nu permite transmiterea niciunui semnal sonor catre Piata Constitutiei. Intre cele doua locatii exista un obstacol natural, baza cladirii Palatului Parlamentului si un deal impadurit de 18m, care blocheaza orice perspectiva directa intre cele doua locatii. Sistemul de sunet se adreseaza celui mai indepartat punct situat in finalitatea parcului, deci exista un ecou foarte mic din structura cladirilor din zona, cele mai multe dintre ele fiind situate la 300/400 m distanta de scena. Luand in considerare directia si orientarea vantului, numai vanturile foarte puternice pot intoarce si redirectiona sunetul dintr-o scena in cealalta, dar in acest caz niciunul dintre cele doua evenimente nu ar mai fi putut avea loc, pentru ca ar fi presupus conditiile meteo nefavorabile.

Ca o concluzie, nu ar fi existat nicio sansa ca sunetul de pe cele doua scene sa interfereze. Ca parte din productia concertului de anul trecut al lui Leonard Cohen va pot asigura ca zgomotul adiacent asupra locatiei nu ar fi fost mai mare decat cel prezent anul trecut pe Stadionul de Rugby, stadion plasat langa o zona de trafic foarte zgomotoasa, cu tramvaie, autobuze si numeroase automobile trecand la distanta foarte mica de locatie”.

Doron Zilberstein, Vice-Presedinte Marketing URBB: "Compania noastra a ales Emagic pentru organizarea Tuborg Green Fest, un festival de talie internationala, tocmai pentru profesionalismul pe care un lider in domeniu il poate garanta unui eveniment de amploare. La randul nostru, dorim sa asiguram participantii la festival ca vor fi luate toate masurile pentru confortul lor. Ne manifestam totodata regretul ca astfel de declaratii, atat din partea noastra, a organizatorilor si producatorilor Tuborg Green Fest, cat si din partea Events au fost necesare si provocate din cauza unor motive total nefondate".