This Is It, noul single al lui MJ, va putea fi ascultat pe 12 octombrie, de la 7 dimineata (ora Romaniei), pe site-ul michaeljackson.com. Piesa va fi inclusa pe un dublu album, care va aparea la sfarsitul lunii.

Albumul This Is It va fi lansat pe plan international pe 26 octombrie, iar in America de Nord pe 27. Datele au fost alese pentru a fi apropiate de lansarea filmului cu acelasi nume pe 28 octombrie.

Sony Music a anuntat ca primul disc va contine unele dintre hiturile lui MJ, precum si doua versiuni ale noului single. Fratii lui Michael Jackson asigura portiunile de backing vocals ale noii piese. Cel de-al doilea single va include versiuni necunoscute ale unor piese "clasice" ale artistului, precum si un poem intitulat Planet Earth, recitat de Jackson.

Albumul va cuprinde si o brosura de 36 de pagini, cu imagini din timpul repetitiilor pentru cele 50 de concerte pe care MJ ar fi trebuit sa le sustina la Londra.

Filmul This Is It se bazeaza pe materialul filmat in timpul acestor repetitiilor si va rula in cinematografele din intreaga lume timp de doua saptamani, intre 28 octombrie si 12 noiembrie. In Romania, pelicula va fi distribuita in Bucuresti, Oradea, Constanta, Timisoara, Pitesti, Cluj Napoca si Iasi.

Lista cantecelor de pe albumul This Is It

Disc 1

 1. Wanna Be Startin’ Somethin’
 2. Jam
 3. They Don’t Care About Us
 4. Human Nature
 5. Smooth Criminal
 6. The Way You Make Me Feel
 7. Shake Your Body (Down To The Ground)
 8. I Just Can’t Stop Loving You
 9. Thriller
 10. Beat It
 11. Black Or White
 12. Earth Song
 13. Billie Jean
 14. Man In The Mirror
 15. This Is It
 16. This Is It (Orchestra Version)

Disc 2

 1. She’s Out Of My Life (Demo)
 2. Wanna Be Startin’ Somethin’ (Demo)
 3. Beat It (Demo)
 4. Planet Earth (Poem)