Cantaretul Stephen Gately, membru al formatiei irlandeze Boyzone, a murit din cauze naturale, a anuntat, marti, un purtator de cuvant al unei curti de justitie din Mallorca, citat de CNN.

Acesta a declarat ca Gately a murit ca urmare a unui edem pulmonar acut, potrivit rapoartelor preliminare emise in urma efectuarii autopsiei. In plus, nu exista nici un indiciu care sa sugereze o moarte violenta. Curtea a permis familiei sa duca trupul canteratului acasa.

Politia i-a luat lui Andrew Cowles, iubitul lui Gately, o declaratie, marti, inainte de aflarea rezultatelor preliminarii ale autopsiei. Intre timp, vor fi trimise la un laborator mostre prelevate in timpul autopsiei, iar autoritatile vor lua declaratiile si altor martori.

Cazul va fi clasat dupa ce se vor primi si ultimele rezultate de la laborator, confirmand faptul ca artistul a murit din cauze naturale.

Stephen Gately, in varsta de 33 de ani, a murit sambata la Mallorca, in insulele Baleare. Nascut la Dublin, acesta era unul dintre membrii grupului Boyzone, care s-a bucurat de un succes mondial in randul adolescentilor, in anii '90. Grupul s-a reunit din nou in 2007 si urma sa scoata un nou album, in 2010.

Unul dintre prietenii lui Gately, citat de presa britanica, a declarat: "Se pare ca a iesit seara, sa bea ceva, a revenit in camera, s-a culcat si nu s-a mai trezit niciodata".