Cineastul francez Roman Polanski, in varsta de 76 de ani, a fost internat, vineri, intr-un spital din cantonul Zurich, din Elvetia, anunta tabloidul Blick, citand surse judiciare, potrivit Mediafax. Castigator al premiilor Oscar si Palme D'Or pentru "Pianistul", Roman Polansky a fost arestat, la sfarsitul lunii septembrie, in Elvetia, in cadrul unui proces deschis de autoritatile americane in urma cu peste 30 de ani, intr-un scandal sexual.

"Roman Polanski trebuie sa ramana in spital una sau doua zile" pentru o problema medicala anterioara arestarii sale in Elvetia, a declarat, pentru Blick, o sursa judiciara din Berna. "Problema nu putea fi tratata in regim ambulatoriu", a adaugat sursa citata.

Pe 10 martie 1977, cand Roman Polanski, atunci in varsta de 43 de ani, "a sedus-o" pe Samantha Geimer, de 13 ani, in timpul unei sedinte foto realizata in casa lui Jack Nicholson. A doua zi, cineastul a fost arestat de politie si acuzat ca i-a dat minorei droguri si alcool, dupa care a violat-o, acuzatii pentru care risca pana la 50 de ani de inchisoare.

Regizorul a recunoscut ca a intretinut relatii sexuale consimtite cu o minora si a pledat vinovat pentru acuzatia de "relatii sexuale ilegale", fapta pentru care a petrecut 47 de zile in inchisoare. La finele lunii ianuarie 1978, Roman Polanski a fugit in Europa. De atunci, el nu a mai revenit niciodata in Statele Unite, de teama de a nu fi arestat. El a fost arestat, pe 26 septembrie, in Elvetia, la sosirea sa la Festivalul de Film de la Zurich.

Arestarea sa, survenita la peste 30 de ani de la faptele incriminate, a suscitat vii polemici vizavi de responsabilitatea morala si penala a celebritatilor.