Inna este primul artist roman care a reusit sa se situeze pe pozitia intai intr-un clasament realizat de Billboard, una dintre cele mai apreciate reviste din lume, la care se raporteaza intreaga industrie muzicala. Dupa ce a reusit sa domine topurile din Spania si a intrat intre primii zece artisti in Belgia, Ungaria si Olanda, romanca in varsta de 23 de ani a ajuns in fruntea Hot Dance Airplay Billboard cu piesa Hot, informeaza site-ul cantaretei.

Alexandra (nume de scena Inna) s-a nascut in Neptun. A inceput sa isi cultive talentul inca din copilarie si a luat lectii de canto vreme de opt ani.

Hot, primul single semnat Inna, a fost produs de Play & Win (Radu Bolfea, Sebastian Barac si Marcel Botezan) si a devenit cel mai difuzat cantec, fiind puternic promovat de radiouri si televiziuni, dupa cum arata un sistem de masurare al ratingului, creat de Nielsen Media Research.

Pe YouTube, piesa a adunat un numar impresionant de vizualizari: Hot (True Love Video Edit) - peste 10 milioane; Hot (Dancing in the Dark Video Edit) - peste 2 milioane; Hot (Play & Win Club Version) - peste 1 milion.

Dupa ce "febra Inna” a patruns in toata Europa (in tari ca Rusia, Polonia, Bulgaria, Serbia, Slovacia, Grecia, Belgia, Olanda), un producator independent din Statele Unite s-a aratat interesat de artista romana si i-a propus un contract.

Cel de-a doilea single al Innei, intitulat Love, a fost produs tot de Play & Win, ajungand in Nielsen Chart’s Top 10. La sfarsitul lui 2009, artista a lansat si o piesa de sezon, intitulata Need You For Christmas.

Clasamentul Billboard.biz
Clasamentul Billboard.biz
Foto: Billboard.biz

Clasamentul Hot Dance Airplay Billboard poate fi vizualizat aici. Conform acestuia, piesa Innei este in aceasta saptamana pe locul doi, dupa ce saptamana trecuta a ocupat prima pozitie.

Mai multe despre Inna gasiti aici.

Inna nu este insa prima artista care patrunde in topurile Billboard. Edward Maya era, la sfarsitul anului trecut, singurul roman listat de celebra revista americana.