Ce inseamna exact sa te imbraci sexy? Pe vremea lui Elizabeth Taylor, sa fii sexy insemna sa fii misterioasa, sa ai o rochie cambrata, asortata cu cea mai buna pereche de perle si o tabachera roz, sidefata. In 2016, sexy a prins o definitie cu totul noua, chiar daca a devenit o versiune mai permisiva a stilului vintage. Regulile modei si trendurile se schimba odata cu evolutia umana. Cu cat suntem mai obsedati de noi, cu atat schimbam moda din jurul nostru. Oare am pierdut sirul tinutelor sexy pe care le-am vazut la Fashion Week sau mai exista vreo taina in spatele unei tinute sexy reusite?

Cum sa te imbraci sexyFoto: tumblr.com

Suntem imbuibati de celebritati sexy, imbracate cat mai sumar, dar sexy inseamna mai putin sau mai mult? Is less more? (e mai putin, mai mult). Oare o fustă scurtă și un body cu dantela este o tinuta mai sexy decat o rochie maxi, pe sub care pui un sutien din satin, cu insertii de dantela neagra? Sexy este cel mai relativ termen atunci cand vine vorba despre vestimentatie. Cand spui sexy poti sa spui o rochie pana sub fund si manusi de catifea mov, dar poti sa spui si un pulover vechi, lasat pe un umar, asortat cu blugi rupti si stiletto-uri. Ceea ce face cu adevarat o tinuta atragatoare este persoana care o poarta si care stie exact cum sa si-o insuseasca.

Chiar daca sexy este un termen relativ in moda, exista cateva momente in care sexy se transforma foarte rapid in vulgar si apoi devine tovaras de bere cu prost gustul. Sunt cateva reguli din guidebook-ul bunului simt si al modei pe care trebuie sa le respecti ca sa nu dai in extreme.

A photo posted by style♡it (@styleitmoments) on

Chilotii la vedere

O tinuta in care chilotii sunt trasi ostentativ peste linia blugului ar trebui sa ramana unde ii este locul. Adicatelea in anii 90. O femeie sexy intelege ca lenjerie intima care lasa loc ochilor curiosi, ar trebui pastrata pentru locul unde ii este destinat numele: in intimitate. Atunci cand intreci limita chilotului, intreci limita sexy.

Haine in mai mult de 2 culori stridente

In desenele animate ale copilariei exista un personaj extrem de sexy, Jessica Rabbit, imbracata intr-o rochie cambrata, rosie cu sclipici, care avea o taietura intr-o parte, la care asorteaza niste tocuri cui si o pereche de manusi mov, asezonate toate cu make-up strident. Pentru ca tinutele de genul creeaza personaje in animatii, care reprezinta doar exagerari ale stereotipurilor ancorate in realitate, ar trebui sa ramana in desene. Hiperbolizarea tinutelor isca demonul prost gustului, iar atunci apar incidente oculare de tipul privirilor scarbite si datul ochilor peste cap.

Decolteu adanc si fusta scurta

Fiecare femeie stie ce anume o pune in valoare. Fusta scurta avantajeaza piciorul frumos, bluzele cambrate o talie de viepse si tot asa. Insa, atunci cand vorbim despre doua piese vestimentare sexy combinate in aceeasi tinuta, sexy a luat masina timpului si s-a intors la Audrey Hepburn in brate, unde s-a cuibarit si a ramas acolo.

A photo posted by BLACK SQUAD (@blackk.squad) on

Locul si tinuta

Sunt foarte putine momente in care hainele chiar il fac pe om. Nevoia constanta de a ne impopotona depaseseste uneori cu viteza luminii barierele snobismului. Spre exemplu, atunci cand mergi sa faci analize de rutina, nimanui nu ii pasa cum esti imbracata. Iar scopul tau acolo este sa afli daca esti sanatos, nu sa iei pranzul cu Alexander Wang. La fel si atunci cand mergi pana la magazin, pana la piata, sau chiar la o inmormantare. Locul si tinuta trebuie sa fie sincronizate, nu doar geanta cu pantofii.

Secretul este sa lasi loc imaginatiei sa zburde. Moda nu o sa te prinda din urma daca tu alergi de ea pe tocuri de 15 cm, cu botul patratos.

Fiecare sfat vestimentar de la Moda, pe Bune? ajuta dulapul sa stea plin cu hainele potrivite gustului tau, haine rezistente si la cei mai iuti si ascutiti ochi critici. Citeste-o pe Ana in fiecare zi pe www.modapebune.ro.

Citeste si Sfaturi vestimentare ca sa-l dai pe spate de Ziua Indragostitilor

Moda din seriale: patru personaje iconice care se imbraca bine