Ingrediente (pentru 10 -12 muffins):
- 375g faina
- 4 lingurite praf de copt
- ½ linguriță sare
- 1 lingurita scortisoara
- 2 oua
- 200g zahar
- 240ml lapte
- 100ml ulei
- 1 lingurita extract de vanilie
- 200g afine zahar pudra
Preincalzeste cuptorul la 200C. Pregateste tava de briose (adica aseaza-i hartiile speciale sau taie patrate din hartie de copt si preseaza-le cu un pahar, astfel incat sa ia forma lacasurilor din tava).

Amesteca intr-un bol faina, praful de copt, sarea si scortisoara.
Bate, intr-un alt bol, ouale cu zaharul. Adauga laptele, uleiul si vanilia.
Incorporeaza ingredientele umede in cele uscate si adauga afinele. Pune aluat in fiecare hartie pregatita, cu grija, pana cand umpli ¾ din inaltimea lor.

Alina e jurnalist, dar cand face pauza de stiri e cofetareasa in bucataria ei sau in laborator la Dulce Bun. Scrie despre deserturi si povestile lor pe ciocolatasivanilie.ro.
*Fotografii realizate de Ionela Stoica