Insula nu are vegetație, dar are mici peșteri cu ape turcoaz, ideale pentru înot și scufundări. Ea oferă intimitate, în vreme ce este aproape de Mykonos, una dintre cele mai căutate insule din Marea Egee, scrie site-ul grecesc de limbă engleză Greek Reporter.

Plajă din Mykonos Foto: Nicolas Economou/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

O mică insulă nelocuită numită Tragonisi, situată la câteva mile marine est de Mykonos, a fost scoasă la vânzare, prețul cerut fiind de 50 de milioane de euro.

Agenția imobiliară ZL Development Mykonos Golden Luxury, care se ocupă de tranzacție, a precizat că insula Tragonisi (sau Dragonisi), cu o suprafață de 617 de acri, se vinde fie întreagă, fie pe bucăți.

Trebuie menționat că insula nu are vegetație, doar un sol stâncos, pietre abrupte, ascuțite și pietriș alunecos. Poziția ei este una de invidiat însă.

În timpul verii, bărcile cu turiști se opresc frecvent acolo, deoarece insula are peșteri cu ape turcoaz, ideale pentru înot și scufundări.

Pe stâncile insulei este construită micuța biserică Panagia, unde pe 11 iunie, de ziua Sfinților Barnaba și Bartolomeu, se organizează un festival la care participă doar bărbații.

Atuul insuliței este proximitatea față de Mykonos, una dintre cele mai importante insule turistice ale Greciei, care atrage în continuare iahturile bogaților lumii.

Cei care caută un loc de evadare ar putea considera că Tragonisi este locul ideal, oferind intimitate, dar rămânând în același timp aproape de atracțiile oferite de Mykonos.

Fiind aproape de Mykonos, Tragonisi beneficiază de o cale rapidă de acces. Potențialii cumpărători pot zbura cu ușurință în Mykonos și apoi pot face o scurtă călătorie cu barca până pe insulă.

În plus, Mykonos oferă diverse facilități, cum ar fi porturile de agrement, facilitând accesul iahturilor la Tragonisi.

Construirea unor clădiri pe insulă va avea nevoie de materiale, forță de muncă calificată sau mentenanță permanentă, iar infrastructura existentă pe Mykonos oferă toate aceste resurse, mai scrie Greek Reporter.