Samuel L. Jackson și actrița britanică Emilia Clarke, cunoscută pentru interpretarea rolului lui Daenerys Targaryen în „Game of Thrones” vor fi doi dintre protagoniștii unui nou serial ce apare în streaming și în România vara aceasta.

Samuel L. Jackson va fi protagonistul din „Secret Invasion”Foto: Marvel / Planet / Profimedia Images

Disney+, platformă de streaming lansată și în România anul trecut, a prezentat duminică posterul și trailerul pentru thrillerul de spionaj „Invazia secretă” (Secret Invasion), o producție de la Marvel Studios, totodată anunțând că acesta va avea premiera în data de 21 iunie a acestui an.

Potrivit descrierii oficiale publicate de Disney, în serialul a cărei acțiune se petrece în prezent în Universul Cinematic Marvel (MCU) Nick Fury află despre o invazie clandestină a Pământului de către o facțiune de Skrulls care își schimbă forma.

„Fury se alătură aliaților săi, printre care Everett Ross, Maria Hill dar și Skrull Talos, care s-a stabilit pe Pământ. Împreună, luptă contra cronometru pentru a zădărnici iminenta invazie Skrull și a salva omenirea”, adaugă descrierea seriei.

Distribuție de top pentru noul serial Marvel

Pe lângă Samuel L. Jackson și Emilia Clarke, Invazia secretă îi are în distribuție pe Olivia Colman, Don Cheadle, Ben Mendelsohn, Cobie Smulders, Martin Freeman, Kingsley Ben-Adir, Charlayne Woodard, Killian Scott, Samuel Adewunmi, Dermot Mulroney, Christopher McDonald și Katie Finneran.

Jackson îl va juca, evident, pe Nick Fury, în timp ce Clarke va fi G'iah, fiica lui Talos.

Pentru Emilia Clarke, care anul trecut a dezvăluit că și-a pierdut o „porțiune deloc mică” din creier din cauza a două anevrisme cerebrale suferite în timpul filmărilor pentru Game of Thrones, acesta va fi primul rol major într-un serial după încheierea seriei fantasy care a făcut-o un nume recunoscut în întreaga lume.

În mod interesant, pentru Jackson acesta va fi doar al doilea rol major într-un serial, după cel din The Last Days of Ptolemy Grey, o serie limitată difuzată de Apple TV+ anul trecut.

Secret Invasion va fi tot o serie limitată, urmând să aibă 6 episoade cu o durată de aproximativ 40-50 de minute. Ali Selim (Sweet Land, The Looming Tower) regizează serialul și este și unul dintre producătorii executivi, alături de Kevin Feige și Samuel L. Jackson, printre alții.

Se mută actorii veterani de la Hollywood la platformele de streaming?

Vestea cooptării lui Jackson pentru Secret Invasion vine după ce alte nume mari de la Hollywood au anunțat recent la rândul lor că vor juca pentru prima oară în seriale.

La sfârșitul lunii februarie Netflix a dezvăluit că l-a convins pe Arnold Schwarzenegger să joace într-un serial care se va numi Fubar și care va spune povestea relației dintre un tată şi fiica lui, după ce descoperă că întreaga lor relaţie s-a bazat pe o minciună şi că amândoi sunt agenţi CIA.

„Pe măsură ce ei îşi unesc forţele, acest serial abordează tematici legate de dinamicile familiale cu umor, scene de acţiune şi, desigur, spioni”, mai afirmă descrierea făcută de Netflix serialului.

Tot Netflix a anunțat la începutul lui martie că a cooptat un nume greu al Hollywood-ului în persoana lui Robert De Niro să joace într-un alt serial al său, Zero Day.

Acesta va fi o serie limitată cu 6 episoade și va fi primul serial în care De Niro va apărea altfel decât un „guest star” în cariera sa ce se întinde pe mai bine de 5 decenii. El va fi și producător executiv al serialului Netflix, în timp ce scaunul regizoral va fi ocupat de Lesli Linka Glatter, care anterior a lucrat la seriale ca House M.D., Mad Men sau Homeland.

Deocamdată informațiile despre acest serial sunt foarte limitate, în afara descrierii oficiale: „Cum găsim adevărul într-o lume aflată în criză, aparent sfâșiată de forțe în afara controlului nostru? Iar într-o eră plină de teorii ale conspirației și subterfugiu, câte dintre aceste forțe sunt produsul propriilor acțiuni, poate chiar al imaginației noastre?”.

Iar Sylvester Stallone, un alt actor care nu are nevoie de niciun fel de prezentare, a jucat la rândul său recent în premieră într-un serial, Tulsa King, difuzat anul trecut de Paramount+ și disponibil începând cu luna februarie și în România, pe noua platformă de streaming SkyShowtime.

Ca întotdeauna, poți afla mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: