Articolul unei reviste din 1958 care sfătuia femeile ”să plângă încetișor într-un colț” și să se ”împiedice atunci când intră într-o cameră” pentru a atrage bărbații eligibili a ieșit la suprafață pe internet, răspândind controverse, relateazăMSN.com.

sfaturile revistei mccals pentru femeiFoto: Captura Facebook

Articolul intitulat ”129 de moduri de a obține un soț” din revista McCall's include o varietate de ponturi care ating bizareria, sexismul și incorectitudinea politică.

Una dintre cele mai scandaloase ponturi le sfătuia pe femei să fie flexibile cu privire la potențialele decizii ale partenerului: ”Dacă el decide să sară peste dans și să se ducă să vâslească pe lac, du-te - chiar dacă porți cea mai bună rochie de seară a ta”.

Postarea, care a fost partajată de 13.750 azi dimineață, ce a cauzat controverse pe Facebook, a adunat repede aproape 5.000 de like-uri și mii de comentarii de la utilizatori, unii șocați, alții amuzați.

Articolul a fost creat cu ajutorul a 16 oameni, printre care un compozitor, un consultant în relația de cuplu, o stewardesă, un comisar de poliție, o casnică, un bancker, un psiholog și un burlac.

La secțiunea ”Cum să îl faci să știe că ești acolo”, sfaturile implicau investiții de ordin material pentru a crește în bărbați dorința.

”Cumpără o mașină decapotabilă - bărbaților le place să se plimbe cu ele”, arăta sfatul cu numărul 43.

”Împiedică-te când intri într-o cameră. Pune-ți un bandaj, oamenii vor întreba mereu ce s-a ntâmplat”.

Un alt sfat le transmitea tinerelor singure să ”stea într-un colț al camerei și să plângă încetișor”, în speranța că un bărbat va întreba ce s-a întâmplat.

Un alt sfat suna în felul următor: ”Câștigă mulți bani”.

La categoria ”Cum să arăți bine”, revista sugera o pereche de ochelari care te face atrăgătoare, pentru că bărbații încă se mai dau la fetele care poartă ochelari, dar cel mai bine lentilele de contact.

De asemenea, mai erau recomandate dieta, tocurile înalte și ”să nu se plângă niciodată”.