​​Concertul trupei Metallica m-a uns pe suflet aseară, mai ales când Robert Trujillo (chitară bass) a cântat versurile melodiei „De vei pleca”, a lui Iris, într-o limbă română care i-ar fi făcut invidioși pe câțiva politicieni din Guvernul României.

concert Metallica BucureștiFoto: Hotnews

Zecile de mii de fani ai Metallica au gustat din plin spectacolul de pe Arena Națională, unde trupa a susținut al patrulea concert în România, în cadrul turneului „Hardwired...to Self-Destruct”. În fine, organizarea a fost însă destul de bună, iar spectatorii au fost rapid îndrumați către locurile de pe bilet. Începutul a părut conform planului, Bokassa și Ghos cântând în deschidere pentru a da puțină viață publicului. Totodată, așteptarea a părut că trece mai repede.

Deși, inițial, ora 20:15 era ora anunțată de organizatori ca fiind momentul în care James Hetfield și compania urma să pășească pe scenă, americanii s-au lăsat așteptați până în jurul orei 20:40, când au urcat pe scenă pentru a deschide concertul cu „Hardwired”, piesa care era de așteptat să fie promovată în fața fanilor.

Deși au apărut unele zvonuri cum că s-ar fi vândut mai multe bilele pe aceleași locuri, eu n-am sesizat nimic neobișnuit și nici n-am văzut plângeri din partea vreunei persoane. Iar locuri au fost pentru toată lumea, mai ales că vorbim de un stadion cu o capacitate de peste 55 de mii de locuri.

Surpriza plăcută pentru fanii români și pentru Cristi Minculescu

Așa cum ne-au obișnuit în cadrul turneului, Metallica a cântat un fragment dintr-o piesă celebră a unui artist local. Alegerea americanilor pentru concertul de pe Arena Națională a fost „De vei pleca”, de la IRIS (pe vremea când în IRIS activau și Cristi Minculescu, Valter Popa și Doru Borobeică), o alegere care i-a lăsat pe fani cu gura căscată, mai ales în momentul în care au realizat că Robert Trujillo (chitară bass) a cântat versurile într-o română mai corectă decât a șefei din Guvern, fiind acompaniat de chitaristul Kirk Hammett.

Momentul poate fi vizionat aici:

Imediat, pe pagina de Facebook a trupei lui Cristi Minculescu a apărut și un mesaj de mulțumire:

„Fără cuvinte!!!! Metallica și un stadion întreg au cântat live “De vei pleca”!♥️ Vocea lui Cristi Minculescu ne-a pus acest cântec, pentru totdeauna, în suflete…”, a scris artistul.

În afară de momentul acesta, întreg stadionul a cântat împreună cu James Hetfield și membrii trupei piese celebre ca „The Unforgiven”, „Master of Puppets” sau „Nothing Else Matters”.

Donație de 250 de mii de euro

Înainte de concert, membrii trupei au mai făcut un gest de respect și iubire față de români. Au donat un sfert de milion de euro pentru primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, prin intermediul „Dăruiește Viață”.

La această vizită în România, Metallica mi-a dovedit încă o dată că este o trupă vie, cu poftă de muzică și, mai mult decât orice, care-și respectă fanii indiferent din ce țară ar fi aceștia.

Am plecat încântat de la Arena Națională astfel încât au trecut cu vederea și o stângăcie a organizatorilor care, la intrarea pe stadion, ne-au pus să ne lăsăm sticlele cu apă sau suc direct pe trotuar. Mă gândesc că ar fi putut cumpăra niște saci de plactic dacă tot pretindem că suntem civilizați.

În fine, drum bun, Metallica, și abia aștept să vă reîntoarceți în România.