Reprezentanta României la ​​​Eurovision 2021, Roxen, care a cântat piesa „Amnesia” în prima semifinală a concursului european, a ratat, marţi seară, calificarea în finală, anunță News.ro. Este al treilea an consecutiv în care România nu ajunge în finală.

Roxen in semifinala ​​Eurovision 2021Foto: Captura video

Concursul Eurovision din acest an se desfășoară în Olanda, la Rotterdam.

„Lipsa de experienţă a lui Roxen”, a fost una din cauzele ratării calificării, a afirmat Liana Stanciu, şefa Delegaţiei României la Eurovision, după prima semifinală. „Într-o cameră plânge Roxen, în alta suntem noi. Cred că ne întoarcem acasă”, a mai afirmat ea, la TVR.

Cele zece ţări care s-au calificat în finală și vor reveni pe scenă sâmbătă sunt: Norvegia, Israel, Rusia, Azerbaidjan, Malta, Lituania, Cipru, Suedia, Belgia şi Ucraina.

A doua semifinală va avea loc joi.

Fanii din 18 ţări au avut posibilitatea de a vota România de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

România a intrat în competiţie pe poziţia 13, alături de Australia, Azerbaidjan, Belgia, Croaţia, Cipru, Irlanda, Israel, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Norvegia, Rusia, Slovenia, Suedia şi Ucraina.

Fanii din cele 16 ţări repartizate în a doua semifinală şi cei din Olanda, Germania şi Italia au decis, alături de juriile de specialitate, cine va merge în finală.

Sala de spectacole Ahoy Arena a primit 3.500 de spectatori. Acest lucru reprezintă 20% din capacitatea spaţiului.

Eurovision face parte din seria de evenimente-test lansată de autorităţile olandeze pentru a studia felul în care adunările de acest tip se pot desfăşura în siguranţă în ciuda Covid-19.