Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a amintit luni de arestarea tinerilor în perioada comunistă din cauza vestimentației pe care o purtau, făcând o paralelă cu situația din prezent când aceștia pot merge liberi la festivaluri precum Electric Castle sau UNTOLD.

Tineri ridicati de SecuritateFoto: CNSAS

„Vara s-a sfârșit, Electric Castle, UNTOLD și cam toate marile festivaluri s-au dus şi ele, cu atmosfera lor vibrantă. Amintirile, însă, rămân, iar bucuria de a-ţi vedea artiştii preferaţi, serile cu prietenii, răsăriturile de august şi starea de libertate pură îţi vor rămâne în suflet”, scrie CNSAS într-o postare făcută pe Facebook.

„Te-ai gândit vreodată cât de privilegiat eşti pentru că poţi cânta împreună cu trupele tale favorite? Ştiai că au fost perioade în istoria noastră în care puteai fi cercetat pentru preferinţele tale muzicale şi că un tricou cu Metallica, Queen sau AC/DC te putea duce în faţa unui ofiţer de Securitate?”, adaugă instituția.

„Astăzi vrem să-ți arătăm câteva imagini cu tineri din Bucureşti, care au fost reţinuţi la finele anilor ’80 pentru atitudinea lor rebelă şi pentru că purtau haine pe care inscripţionaseră numele formaţiilor pe care le ascultau”, conchide postarea făcută pe Facebook de CNSAS.

.