Zilele acestea, bucureștenii sunt invitați să înverzească esplanada cu statui de la Piața Universității, locul acela din oraș lipsit de arbori, iarbă și flori, mica Sahara de beton din mijlocul Capitalei.

Piața UniversitățiiFoto: Hotnews

Esplanada cu statui din Piața Universității a rămas o întindere de beton (greu de străbătut mai ales pe caniculă) încă din anul 2012. Atunci, în timpul mandatului lui Sorin Oprescu, zona cu statui a fost betonată în contextul construirii parcării subterane de sub piața Universității, fiind dedicată în special evenimentelor urbane.

Bucureștenii și mai multe ONG-uri au cerut de-a lungul timpului ca PMB să înverzească piața, să găsească soluții pentru transformarea unui loc sterp și neprietenos cu locuitorii Bucureștiului.

O idee este chiar proiectul în desfășurare acum, care se numește ReGreening Piața Universității, este organizat în cadrul Anualei de Arhitectură București 2023 și e un parteneriat între OAR-București, Facultatea de Horticultură, PMB și bucureșteni.

Așa că, dacă treceți prin Piața Universității, o să vedeți că zona statuilor a prins puțină viață și ceva culoare, ba chiar o să aveți unde să stați jos, înconjurați de plante. ReGreening Piața Universității este o instalație expozițională interactivă, în care bucureștenii sunt invitați să contribuie la reînverzirea zonei. În plus, tot aici e și expoziția urbană cu cele mai frumoase clădiri din București realizate în ultimii trei ani.

Descoperă, pe B365.ro, cum arată esplanada de la statui, transformată de arhitecți, peisagiști și bucureșteni.