Deși mai e un pas mic până în noiembrie, și în acest weekend vor fi temperaturi ridicate, demne de o vară târzie. Însă, măcar peisajul de afară începe să semene cu toamna aia pe care o știam cu toții, cu multe frunze căzute pe jos și copaci galbeni și portocalii. De aceea o idee bună este să petreci cât mai mult timp prin parcuri.

Loc de joacă în Parcul Cișmigiu, octombrie 2023Foto: Inquam Photos / George Călin

Dacă ai copii, trebuie să știi că în Cișmigiu s-au inaugurat zilele astea două dintre cele mai frumoase locuri de joacă din oraș. Va mai exista un al treilea, care va fi deschis în jur de 10 noiembrie.

Tot în acest weekend sunt mai multe locuri cu terasă care organizează evenimente culinare cu tematică tomnatică. De exemplu, duminică la Modelier (Duzilor 12) se face din nou grătar în grădină, de fapt va fi o adevărată sărbătoare intitulată „Mi-ai pus foc la păstrămioară”.

Se va lăsa cu pastramă cu bulz și castraveți de la Obor, vin la pahar, 15 lei, de la cramele: Oprişor, Domeniul Bogdan, Tarla, Jelna, S.E.R.V.E, Sarica Niculiţel, Domeniile Avereşti, Domeniile Franco-Române, Avincis, Alira, Rasova, Dagon Clan, Mezzacorona, must la pahar și DJ Antenna la pupitru și în suflete. Ora de start 12:00, până seara târziu.

Sâmbătă, la Voila (General Budișteanu 18) se gătește în echipă. Radu Dumitrescu, îl știi de la Master Chef și de prin alte locuri, îl are ca invitat pe Isac Andrei de la Arrosticini.

Împreună ei au pus la cale evenimentul „Sanki Four Hands Ramen”. Din program: trei startere pentru sharing pe mijlocul mesei, un ramen la alegere din următoarele arome : veggie cu trufe, pui cu rață și pui cu porc și un desert drăguț care a mai fost prezentat la Voila și care trebuie dus mai departe în lume. Preț meniu: 180 ron/persoană, drinks not included. Totul începe la ora 17:00 și ține până la orele 23:00.

Și la Grădina Olari (Olari 8) se face pastramă de berbecuț la grătar, doar că și sâmbătă și duminică, iar oferta sună astfel - pastramă de berbecuț cu mămăligă, mujdei de usturoi și murături 200 gr/ 200 gr/ 70 gr - 51 lei. Va exista și must în meniu, dar există și suficiente beri artizanale pentru doritori.

Apropo de beri artizanale, la fabrica de bere Anagram (Platforma Industrială Grantmetal, Strada Mehadia 43) sâmbătă are loc evenimentul Dia de los Muertos - adică Halloweenul mexican. Cei de la Calaverita fac tacos, DJ Juan Nahual pune muzică, iar berea artizanală de cea mai bună calitate va fi servită direct de la sursă.

E o idee cu atât mai bună să ții minte locul și evenimentul dacă plănuiești să treci pe la West Side Hallo Fest, care va avea loc pe insula de pe Lacul Morii.

Anagram / Pagina de Facebook

Evenimente

Că tot îl menționam mai devreme, West Side Hallo Fest e prezentat ca cel mai mare festival de Halloween din România și este un eveniment organizat de Primăria Sectorului 6 pe Insula de pe Lacul Morii, în perioada 27-29 octombrie.

Vreme de trei zile, pe o suprafață de peste 32.000 mp, vizitatorii vor avea parte de concerte, ateliere pentru toate vârstele, statui vivante, decor de poveste, cu arcade gigant, trasee misterioase din baloți de paie, concursuri, expozanți cu produse tematice și mâncare bună.

Printre lucrurile inedite care mai pot fi făcute aici se numără și observarea cu telescopul a eclipsei de lună, care are loc de Halloween doar o dată la 500 de ani. Vor fi aduse aici patru telescoape profesionale, la care oamenii au acces gratuit.

Unul dintre telescoape va fi conectat la ecranul de la scenă, astfel încât spectaculoasa eclipsă să poată fi văzută în direct de către toți participanții. Programul complet al festivalului poate fi consultat aici.

Primăria Sectorului 6 / Pagina de Facebook

E bine de știut și că în Piața Obor se organizează festival de toamnă. OctObor Fest are loc în intervalul 28-29 octombrie și va fi cu concerte de muzică populară, food truck-uri, must, vinuri, bere. Asta în cazul în care vrei să faci piața într-o atmosferă de festival.

Avem și trei concerte interesante în această sâmbătă. Unul este Bluz Brotherz în Echoes Haus (Dianei 11), pe 28 octombrie. Bulz Brotherz sunt trei „frați” din Brașov care cântă mashup-uri în stil rock'n'roll. Adică amestecă piesele tale preferate și le cântă ca pe piesele lor preferate.

Să înțelegi mai bine, cei trei „frați” cânta mash-up de piese cunoscute, cum ar fi între Maria Tănase și Phoenix, Liviu Vasilică în stil rock’n’roll, și cântece lăutărești în stil bossa nova. Anul acesta au lansat primul album de studio „Toate Cele Bune - Vol. 1". Prețul unui bilet 30 de lei.

Tot sâmbătă, în Fabrica (strada 11 Iunie, 50) revine trupa Implant Pentru Refuz. E timpul pentru încă un show cu regii hardcore la pătrat. Pentru cei care nu-i știu, călătoria Implant Pentru Refuz a început în anul 1995, formația ieșind în evidență prin sunetul specific și mesajul direct, profund ancorat în actualitate.

Până în prezent Implant Pentru Refuz a reușit să lanseze nouă albume. Prețul unui bilet 70 de lei.

Al treilea concert este, de fapt, un festival: Carnalval SPP 2.0 în Quantic. Showurile formației SPP sunt cu adevărat spectaculoase și nerecomandate în niciun caz minorilor.

În descrierea evenimentului se promit - „DANSURI, DESCATUSARE DE SIRENE, INVITATI SURPRIZĂ SI UN AFTER PARTY CE VA TINE PANA IN ZORII ZILEI URMATOARE, UN REPERTORIU BAZAT PE VECHI SI NOI SI BINEINTELES VIITOARE.”

Programul sună astfel: 21:00-21:30 GREGORIO DE ROMANIA, 22:00-00:00 SPP 00:00-05:00 MACHINA ELECTRONICA. Prețul unui bilet este de 140 de lei.

Teatru și Film

Sâmbătă, la Teatrul ACT se joacă „E adevărat, E adevărat, E adevărat” - în cadrul FNT 2023. Piesa a fost montată în 2018 la Breach Theatre și se află la prima montare în România. Aceasta reia procesul din 1612 al lui Agostino Tassi pentru violul pictoriței baroce Artemisia Gentileschi.

Această dramatizare captivantă împletește transcrieri judecătorești uluitoare, cu istorie, mituri, perspective contemporane pentru a arăta cât de puțin s-a schimbat societatea în ultimele patru secole.

Povestea care străbate veacuri, pune în lumină o femeie remarcabilă care s-a răzbunat prin intermediul artei sale pentru a deveni una dintre cele mai de succes pictorițe.

Din distribuție fac parte Emilia Bebu, Mihaela Teleoacă, Florentina Țilea. Regia e semnată de Alexandru Mâzgăreanu. Biletul costă 65 de lei.

Duminică, tot la Teatrul ACT se joacă piesa „Fete și băieți”, care spune povestea unei fete și a unui băiat care se cunosc pe un aeroport și ajung să dezvolte o relație intensă, pasională și nebunească.

Apoi, El și Ea se mută împreună, își cumpără o casă, au doi copii. Dar apoi lumea lor începe să se destrame și lucrurile iau o întorsătură tulburătoare. Un one woman show cu actrița Raluca Aprodu. Biletul costă 71 de lei.

Tradiționalul Halloween Movie Marathon, un maraton de filme thriller-horror, te așteaptă cu surprize la Movieplex Cinema, în Plaza România, cât și la Hollywood Multiplex, în București Mall. Anul acesta evenimentul va avea loc în noaptea dintre 28 și 29 octombrie. Deschiderea maratonului va avea loc cu proiecția unei avanpremiere surpriză și continuă, în ordinea rulării cu: „Saw X”, „The Exorcist: Believer” și „Talk to Me”.

Și lanțul de cinematografe HAPPYCINEMA a pregătit un maraton de filme horror sâmbătă, 28 octombrie, în toate locațiile din țară. În București el va avea loc la HappyCinema - Sala Luceafărul. Vor fi proiectate „Saw X”, „Five Nights at Freddy’s”, „All Fun and Games (Jocuri de groază)”, „The Exorcist: Believer (Exorcistul: Cel care crede)”, „The Nun II (Călugărița II)”.